У Луцьку з робочим візитом перебувають представники Товариства 4 червня

У Луцьку з робочим візитом перебувають представники Товариства 4 червня

11.02.15 08:29 0 641
Секретар міської ради Сергій Григоренко, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева, секретар Товариства 4 червня Майя Вінярська-Чайковська, спеціаліст з питань територіальної оборони та безпеки Анджей Брода зустрілися із спеціалістами міської ради, які за сприяння Товариства пройшли стажування в органах місцевого самоврядування Польщі. Товариство функціонує більше року та зацікавлене у підтримці України шляхом організації студійних візитів, впроваджує програму стажування «Нове зерно». Завдяки цій програмі 4 працівники Луцької міської ради, які представляють галузі промоції міста, муніципальної поліції, залучення коштів ЄС та інформатизації пройшли стажування в адміністрації Гміни Ґроджіск Мазовєцкі. Вони розповіли про те, яких знань набули і як зможуть застосувати їх на практиці. Зокрема, заступник начальника управляння туризму та промоції міста Луцька Богдан Каліш акцентував, що під час навчань у Польщі лучани взяли багато ідей, які спробують використати у своїй роботі. Заступник начальника відділу муніципальної дружини Вадим Міщук зазначив, що зі збільшенням повноважень органів місцевого самоврядування, інформація, отримана на стажуванні, буде корисною. Провідний спеціаліст управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анна Вінцюк переконана, що досвід Польщі із залучення коштів Євросоюзу буде корисним в проектній діяльності. Про те, як можна використовувати польський досвід при впровадженні новітніх комп'ютерних технологій у роботі Луцької міської ради, повідомила головний спеціаліст відділу програмно-комп'ютерного забезпечення Наталія Хмель. Сергій Григоренко додав, що для членів виконавчого комітету та депутатів міської ради будуть придбані планшети для забезпечення електронного документообігу.

Потім детально обговорили можливості участі працівників виконавчих органів Луцької міської ради у програмах обміну. До стажування будуть залучатися і спеціалісти із районів області. Особлива увага буде приділена молодим спеціалістам. “Ми прагнемо покращити життя громади. В нас впроваджуються реформи і досвід Польщі нам дуже потрібний”, - ­ сказав Сергій Григоренко.

Учасники зустрічі також обговорили питання збереження пам'яток культури та архітектури в Польщі та Україні і Сергій Григоренко запросив гостей на екскурсію у Луцький замок та картинну галерею, яка знаходиться на території замку, де можна побачити колекцію картин, пов'язану з родиною князів Радзивілів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ