Чернігів: Чи стане положення про місцеві ініціативи дієвим інструментом у руках громади?

Чернігів: Чи стане положення про місцеві ініціативи дієвим інструментом у руках громади?

11.02.15 15:07 0 689
Проект Положення про місцеві ініціативи, який пропонують ухвалити місцеві громадські активісти, розглянуто 10 лютого на засіданні робочої групи під керівництвом секретаря Чернігівської міської ради Владислава Кухаря.

Зокрема, йдеться про запровадження ще одного з механізмів місцевої демократії, які вже працюють у деяких містах України (Вінниця, Суми, Харків).

Положення передбачає, що місцева ініціатива, внесена на розгляд ради у встановленому порядку, підлягає обов'язковому розгляду на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи.

В робочому засіданні взяли участь керівники юридичного відділу, відділу зв'язків з громадськістю та відділу сприяння діяльності депутатів міської ради.

На переконання секретаря міської ради, проект документу має бути ретельно опрацьованим і враховувати специфіку нашого міста, аби він у майбутньому став справді дієвим інструментом у руках громади.

Нагадаємо, що в жовтні 2007 року було прийнято Статут територіальної громади міста Чернігова, а у вересні 2009 року – схвалено Положення про громадські слухання.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: на ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Чорткові ...

КОМЕНТАРІ