У Хмельницькому Ольга Богомолець презентувала військово-медичну доктрину та провела курси з тактичної медицини для майбутніх військових

У Хмельницькому Ольга Богомолець презентувала військово-медичну доктрину та провела курси з тактичної медицини для майбутніх військових

11.02.15 18:28 0 669
Радник Президента з гуманітарних питань, народний депутат України, голова Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець під час своєї робочої поїздки до Хмельницької області презентувала громаді Хмельниччини концепцію військово-медичної доктрини України та зустрілася з курсантами Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.

Під час робочої поїздки Радник Президента також відвідала медичні та реабілітаційні заклади Хмельниччини, а також законсервований військовий шпиталь, що на вул. Довженка. Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин звернувся до Ольги Богомолець з проханням сприяти у відновленні цього шпиталю, враховуючи ситуацію на сході держави. За словами Симчишина, медичний заклад на 100 ліжко-місць був би у нагоді для надання допомоги воякам, які зараз боронять нашу землю. З метою реанімувати колись діючий шпиталь, розглядається також варіант передачі його для Державної прикордонної служби. Представники ДПСУ також оглянули об'єкт.

І ході свого перебування, Ольга Богомолець надала інформацію про навчання з тактичної медицини для майбутніх військовослужбовців, що будуть проведені для всіх вищих навчальних закладів системи Міністерства оборони України з плануванням прискореного випуску курсантів уже в березні поточного року.

Навчання вже відбулися у чотирьох військових закладах Києва, військових академіях Житомира та Львова, розпочались у Хмельницькому. В загальному, практичні навички здобудуть офіцери 14 військових вишів України.

Організатори курсу переконані, що правильне навчання курсу бійця-рятувальника, та покращені аптечки першої допомоги, допоможуть врятувати багато життів.

Під час навчань (за натівськими стандартами) курсанти отримали практичні навички із зупинки втрати крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу, і методів належної евакуації поранених. Окрема увага приділяється навчанню вояків надавати допомогу з використанням будь-яких матеріалів, котрі є в їхньому розпорядженні.

Навчання проводили сертифіковані інструктори і досвідчені українські спеціалісти, які навчають солдатів наданню першої медичної допомоги у бою та військові медики щодо етапів та засобів догоспітальної допомоги. Курс розроблений спеціально для військовослужбовців.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині сім’ям ...

КОМЕНТАРІ