Тернопілля: обговорили фінансово-кредиторську забезпеченість аграріїв області

Тернопілля: обговорили фінансово-кредиторську забезпеченість аграріїв області

11.02.15 12:05 0 706
Фінансово-кредиторську забезпеченість аграріїв щодо проведення кампанії весняно-польових робіт обговорили під час селекторної наради, яка під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка відбулась 10 лютого. За дорученням виконувача обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисака участь у нараді в режимі аудіо-конференції взяв директор департаменту агропромислового комплексу ТОДА Олег Напора.

Як повідомив Олексій Павленко, представники банків України готові кредитувати аграрну галузь. У свою чергу в Міністерстві підготували пропозиції уряду щодо збільшення коефіцієнту покриття заборгованості.

«Агробізнес – єдина прибуткова галузь в Україні, - зазначив він. – Коштів на його фінансування недостатньо. Сподіваємось, до бюджету внесуть зміни, які дозволять аграріям компенсувати банківські відсотки».

Зокрема, в Тернопільській області для проведення весняно-польових робіт потрібно 1 млрд 818 млн грн, повідомив Олег Напора. Значна частина суми піде на погашення заборгованості.

«На сьогоднішній день керівники банків готові компенсувати 45% від загальної суми дефіциту, - додав він. – Частина коштів потрібна для погашення кредиторської заборгованості по державних програмах. Ми працюємо над розробленням програм, які нададуть можливість виділити кошти для компенсації із обласного бюджету. Також чекаємо на підтримку з боку держави».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Хомінець: ...
Наступна новина: У Львові водій автомобіля ...

КОМЕНТАРІ