Волинська область: телепередача «Варто знати» – у прямому ефірі на Волинському телебаченні рятувальники вчили громадян діям у надзвичайних ситуаціях

Волинська область: телепередача «Варто знати» – у прямому ефірі на Волинському телебаченні рятувальники вчили громадян діям у надзвичайних ситуаціях

11.02.15 19:02 0 649
9 лютого заступник начальника Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області підполковник служби цивільного захисту Костянтин Романчук та заступник начальника групи піротехнічних робіт У ДСНС в області майор служби цивільного захисту Олег Тарасюк взяли участь у телепередачі «Варто знати», що транслювалася в прямому ефірі на телеканалі «Нова Волинь».

Під час прямого 50-хвилинного ефіру йшлося про заходи безпеки на можливі ризики виникнення надзвичайних ситуацій, терористичних актів тощо.

Як ідентифікувати вибухонебезпечні предмети, найтиповіші помилки цивільного населення під час обстрілів та як вижити за таких умов глядачам детально розповів майор служби цивільного захисту Олег Тарасюк. Він навіть продемонстрував макети знешкоджених боєприпасів та розповів як треба поводитися у разі виявлення такого вибухонебезпечного предмету.

Крім дій у випадку терористичного акту волиняни телефонували до студії та активно цікавилися питаннями оповіщення населення та евакуації. Детальніше про ці та інші заходи цивільного захисту, а також проблемні питання стану готовності захисних споруд області, де можна знайти тимчасове укриття та як до нього потрапити розповів підполковник служби цивільного захисту Костянтин Романчук.

Костянтин Вікторович розповів, що щоденно з 28 січня у центрі міста Луцька працівники групи піротехнічних робіт, медичної служби Управління ДСНС України у Волинській області разом із працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області, а також із волонтерами Волинської організації Добровільного пожежного товариства України проводять серед населення роз’яснювальну роботу з метою попередження та протидії можливим загрозам життю та здоров’ю людей.

Також під час вечірнього ефіру продемонстровано спеціально виготовлені відеоролики ДСНС України соціального спрямування: «Небезпека виявлення вибухових пристроїв» та «Дії при виявленні сучасного вибухового пристрою».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ