У Львівській області жодні терористичні угрупування не зупинять наших рятувальників у виконані службового та громадського обов’язку,- Василь Стоєцький

У Львівській області жодні терористичні угрупування не зупинять наших рятувальників у виконані службового та громадського обов’язку,- Василь Стоєцький

11.02.15 10:08 0 676
Головне управління ДСНС України у Львівській області з робочим візитом відвідав заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький. Під час візиту рятувальник ознайомився із роботою Львівського гарнізону. Зокрема, він відвідав оперативно-координаційний центр Головного управління та ознайомився із функціонуванням системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112. Окрім диспетчерів, які приймають виклики, тут чергують медики, психологи та перекладачі.

Василя Стоєцького приємно вразила робота львівських надзвичайників і під час зустрічі з особовим складом він відзначив позитивні моменти: « Я хочу подякувати вам за проведену роботу. я зустрівся із керівником обласної адміністрації, мером Львова, і вони відзначили високий рівень співпраці рятувальників із органами влади та іншими службами. Коли є порозуміння та взаємоповага – ключ до успіху та гарантія безпеки у суспільстві».

Окрім позитиву є, звичайно, і багато проблемних питань, які потребують реалізації та вирішення. «Багато не вирішених моментів є у секторі запобігання виникненню надзвичайним та іншим небезпечним ситуація. Це стосується як пожежної й техногенної безпеки, так і питань цивільного захисту», - говорить В.Стоєцький. – «Слід активізувати зусилля для перевірки захисних споруд. Для цього у нас є два місяці, які ми повинні використати якомога ефективніше. Принциповим для нас є перевірити на об’єктах наявність планів реагування та планів цивільного захисту. Адже безпека населення, персоналу – питання першочергового значення».

Під час бесіди із львівським рятувальниками генерал-майор також розповів про те, що на території Донецької та Луганської області визнано надзвичайну ситуацію державного рівня соціального характеру. Завдяки роботі рятувальників вдалося врятувати понад 5000 людей, яких евакуювали із підвалів та зруйнованих будівель. Часто такі рятувальні операції є загрозливими і для самих фахівців ДСНС, адже терористичні угрупування беруть рятувальників у полон. А у Маріїнці, до прикладу, снаряд влучив прямо у пожежне депо. Але це не зупиняє хоробрих героїв від виконання їх службового та громадянського обов’язку.

Важливим моментом у нашій діяльності також є навчання населення діям в умовах надзвичайної ситуації. Так, слід проводити систематичні навчання із керівниками підприємств, які відповідають за безпеку свого персоналу. Звичайно, варто продовжувати роботу з молоддю та співпрацю із засобами масової інформації.

Очільник львівських рятувальників Сергій Дмитровський подякував колезі за таку високу оцінку роботи та зазначив: «Нам потрібно й надалі чітко діяти. Найбільш проблемним питанням є стан утримання захисних споруд. Так, у Львівській області залишається не придатними до використання 35% таких споруд». – наголошує рятувальник. – «Із болем у серці розумію складність роботи наших колег у районі проведення АТО. Ми готові їм завжди допомогти, і зробимо усе можливе для нашої спільної перемоги».

На завершення наради заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій нагородив висококваліфікованих працівників почесними грамотами, грамотами та подяками ДСНС за сумлінне і високопрофесійне виконання службових обов’язків, сміливі і рішучі дії під час ліквідації надзвичайних ситуацій, досягнення високих результатів у трудовій діяльності та за підсумками роботи у 2014 році.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Хмельницькому цілодобово ...

КОМЕНТАРІ