Оперативною групою ДCНС України перевірено готовність спеціалізованих служб цивільного захисту Івано-Франківської області до дій за призначенням

Оперативною групою ДCНС України перевірено готовність спеціалізованих служб цивільного захисту Івано-Франківської області до дій за призначенням

11.02.15 14:04 0 683
Оперативною групою Державної служби України з надзвичайних ситуацій було перевірено готовність спеціалізованих служб цивільного захисту Івано-Франківської області до дій за призначенням.

На початку перевірки проведено зустріч з начальником цивільного захисту області, головою обласної державної адміністрації Олегом Гончаруком, на якій було доведено мету перевірки. Голові обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, першому заступнику голови обласної державної адміністрації Сергію Басарабу було вручено конверт із раптовою ввідною.

Згідно ввідної, 10 лютого 2015 року в Івано-Франківську та у прилеглих районах, внаслідок різкого ускладнення погодних умов у гірських районах області, у басейнах рік Прут та Дністер відбувся значний підйом рівня води. Це призвело до зсувів ґрунту з руйнуванням берегоукріплень та мостових споруд у районі села Вовчинець Івано-Франківської міської ради.

Крім того, пошкоджено об'єкти інфраструктури, які розташовані біля автомобільного моста: лінію електропередач, розподільчий газопровід середнього тиску діаметром 100 мм через річку Бистриця - Солотвинська, лінію каналізаційної мережі, повалено стовпи ліній електропередач, дерева. Існує реальна загроза руйнування гравійно-піщаної дамби на березі ріки, що може призвести до підтоплення населеного пункту.

Через зсув ґрунту пошкоджене дорожнє покриття, сталася дорожньо-транспортна пригода: з верхнього ярусу гірської дороги упав та загорівся пасажирський автобус. Є четверо постраждалих. Ця подія, що класифікується як надзвичайна ситуація місцевого рівня, порушила нормальні умови життєдіяльності близько тисячі мешканців села Вовчинець.

Через систему оповіщення дану інформацію миттєво доведено до всіх спеціалізованих служб цивільного захисту області. За допомогою системи циркулярного виклику на базі «Атріс» було оголошено збір позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було обговорено можливі наслідки непрогнозованої події та шляхи ліквідації надзвичайної ситуації. Перед кожною службою та відомством поставлено відповідні завдання, від сумлінного виконання яких безпосередньо залежитиме успіх ліквідації події.

Керівництвом Івано-Франківської обласної державної адміністрації оголошено збір та об 11.15 год. направлено до місця виникнення надзвичайної ситуації Івано-Франківську обласну мобільну групу реагування на надзвичайні ситуації.

Пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано загорання автобуса. Аварійно-рятувальною частиною виявлено трьох потерпілих та за допомогою кінологічного відділення віднайдено одного потерпілого під зсувом ґрунту. Всім потерпілим надано необхідну допомогу та передано працівникам медичної служби для транспортування їх до лікувальних закладів міста.

Аварійною бригадою Управління експлуатації газового господарства перекрито подачу газу та накладено бандаж на пошкоджену ділянку газопроводу.

Бригадами спеціалізованої служби енергетики здійснено заходи по відновленню електропостачання споживачам села Вовчинець.

Комунально-технічною службою проведено роботи по очищенню проїжджої частини дороги від повалених вітром дерев і стовпів, ліквідовано місця пошкодження каналізаційної мережі також здійснено заходи з укріплення місця створення загрози пошкодження берегоукріплення (гравійно-піщаної дамби).

Службою автомобільних доріг спільно обласним управлінням водних ресурсів здійснено заходи з відновлення 75 м дорожнього покриття на пошкодженій ділянці дороги та проведено обстеження берегоукріплень і мостових споруд в районі села Вовчинець.

Працівниками служби охорони громадського порядку обмежено рух транспорту по пошкодженій ділянці дороги та здійснено оточення місця виникнення надзвичайної ситуації.

У взаємодії з органами місцевого самоврядування розгорнуто пункт обігріву та життєзабезпечення для постраждалого населення.

До ліквідації надзвичайної ситуації від спеціалізованих служб цивільного захисту області було залучено 73 особи та 28 одиниць техніки, з них від Управління ДСНС України в області 35 чол., 15 од. техніки.

ВІДЕО

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ