Патруль тернопільських ліцеїстів пильнуватиме за безпекою навчального закладу. Ініціативу школярів підтримали правоохоронці

Патруль тернопільських ліцеїстів пильнуватиме за безпекою навчального закладу. Ініціативу школярів підтримали правоохоронці

11.02.15 14:58 0 667
Профілактика дитячої злочинності – тема розмови, що стала приводом зустрічі дільничних інспекторів Тернопільського міського відділу внутрішніх справ та учнівського й педагогічного колективів технічного ліцею «Світло», що в обласному центрі.

Застерегти, порадити, підказати – в процесі виховання ці аспекти дуже важливі. Адже, як стверджує директор Тернопільського технічного ліцею Ігор Лисий, фізичний, розумовий і психологічний розвиток неповнолітніх обумовлює нестійкість їх характеру, незрілість мислення, намагання звільнитися від контролю та опіки з боку батьків, вчителів. Ми, дорослі, маємо це пам'ятати і не допустити, аби діти через неадекватну поведінку, недостатній життєвий досвід звернули на хитку дорогу.

Найпершими вихователями власних дітей є батьки. Саме рідні подають приклад соціальної адаптації, формують у підростаючого покоління життєві пріоритети та цінності. Свою лепту вносять вихователі, вчителі, всебічно розвиваючи особистісні задатки хлопчиків та дівчаток. Важливе місце в педагогічному процесі, як засвідчує досвід, відводиться й правоохоронцям, адже правове виховання – не менш важливе за інші напрямки впливу на ще не до кінця сформовану особистість.

- Цікавість, приклад старших товаришів, необізнаність штовхають школярів до непоправного. А розповісти дитині, що можна, а що ні, що добре, а що погано може не хто інший, як людина у формі, - ділиться думками дільничний інспектор Тернопільського міськвідділу міліції Петро Довгань. – Повірте, інколи навіть повчання батьків та вчителів у правових питаннях не мають такого ефекту, як розмова з міліціонером.

Про шкідливі звички, про найпоширеніші в дитячому середовищі правопорушення, про те, як не стати їхніми «героями», про відповідальність та багато іншого цікавого почули ліцеїсти від правоохоронців. А ще школярі та педагоги запропонували свою допомогу правоохоронцям.

- Ми знаємо, що кожен з нас може бути корисний у будь-які справі, - зазначив Ігор Лисий. - Діти швидше ніж дорослі реагують на будь-яку загрозу. А це дуже важливо у наш неспокійний час. Тому плануємо організувати учнівський патруль, який стежитиме за та порядком на території школи, нагадуватиме іншим учням правила поведінки. Гадаю, ініціативу підтримає батьківський комітет, і дорослі теж долучаться до забезпечення правопорядку та безпеки.

Самі ліцеїсти в захопленні від такого нововведення. Адже кожен з них, а особливо старшокласники, в мріях, можливо, не раз приміряли на себе форму правоохоронця і прагнуть здобути перший реальний досвід.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині отримати ...
Наступна новина: Вінницька область: на ...

КОМЕНТАРІ