В Закарпатській області міліція застерігає від інтернет-шахраїв

В Закарпатській області міліція застерігає від інтернет-шахраїв

11.02.15 16:41 0 729
Усе більше жителів Іршавщини потерпають від Інтернет-шахраїв. Громадяни розміщують оголошення про купівлю чи продаж товарів, де вказують свій номер мобільного телефону. Цим вдало користуються зловмисники.

Як правило, шахрай телефонує за вказаним номером, представляється покупцем та пропонує розрахуватися за товар безготівковим платежем. Продавець дає номер свого карткового рахунку. Через деякий час до нього телефонує особа, яка представляється працівником банку та повідомляє, що для підтвердження переказу грошей потрібно підійти до банкомату та здійснити ряд операцій. Ось тут потрібно бути насторожі, адже саме так і крадуть гроші з карток!

Саме від таких шахраїв потерпіли жителька м.Іршава та жінка з с.Приборжавське, які назвали незнайомцю свої банківські реквізити та пін-код. Через деякий час з їх кредитних карток невідомі зловмисники зняли всі наявні кошти.

Зловмисники можуть вас очікувати на Інтернет сайтах, де виставляють на продаж товари за меншою ціною, ніж у магазинах. Довірливі люди потрапляють на «гачок», перераховують гроші за товар, якого насправді не існує. Як правило, після перерахунку коштів зв′язок з «продавцем» зникає. Таким чином «купив» запчастини до машини приватний підприємець з села Білки, студент з с.Приборжавське - комп'ютерну техніку, подружжя з м.Іршава - дитячий візок, а жінка з с.Осій – мобільний телефон...

Також потрапляють на гачок і «переможці» різних конкурсів. Громадянам приходить СМС-повідомлення із текстом про нібито виграний автомобіль чи велику суму грошей. Але для його отримання потрібно зателефонувати на відповідний номер телефону, де «менеджер» щиро вас привітає з виграшем та повідомить, що для отримання авто треба заплатити за оформлення документів. Такими «призерами» стала жінка з с. В.Раковець та мешканець с.Імстичево...

Щоб убезпечити себе від шахраїв, варто не купувати «кота в мішку». А тим громадянам, котрі не можуть відмовитись від Інтернет-шопінгу, іршавські правоохоронці радять наступне:

- завжди перевіряйте авторитет продавця, прочитайте відгуки про його діяльність;

- не оплачуйте покупку наперед. Спершу отримайте товар, перевірте його стан та якість, а потім пересилайте кошти;

- справжні працівники банку ніколи не будуть запитувати вас пін-код чи іншу інформацію стосовно вашого карткового рахунку;

- не вводьте реквізити ваших банківських карток на веб-сторінку ненадійних сайтів.

Загалом же правоохоронці закликають громадян ставитися до купівлі товарів через всесвітню мережу Інтернет більш відповідально.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: Рівненщина: на ...

КОМЕНТАРІ