На Вінниччині захворюваність на гострі вірусні інфекції тримається нижче епідемічного порогу

На Вінниччині захворюваність на гострі вірусні інфекції тримається нижче епідемічного порогу

11.02.15 11:27 0 629
За повідомленням ГУ держсанепідслужби у Вінницькій області, станом на 9 лютого захворюваність в цілому по області склала 61,7 випадків на 10 тис. населення і є на 1% нижчою епідемічного порогового рівня (62,7 випадків на 10 тис. населення).

Рівень захворюваності інфекційними хворобами не перевищував середні багаторічні показники. Найбільш поширеними інфекційними захворюваннями серед населення області склали грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, які в структурі інфекційної патології займають 97,0%.

Згідно моніторингу епідемічної ситуації із захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції упродовж звітного тижня за медичною допомогою звернулось 10038 осіб, в т.ч. 6920 дітей (69,0%). Госпіталізовано 376 осіб, в т.ч. 258 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Найбільш високі рівні захворюваності на дані інфекції реєструвалися на території м. Вінниця та м. Ладижин, а також Барського, Крижопільського, Муровано-Куриловецького, Тиврівського та Чечельницького районів.

У зв'язку з підвищенням захворюваності серед дитячого населення станом на 06.02.15р. тимчасово припинено навчання в трьох середніх навчальних закладах в Барському (1) та Муровано-Куриловецькому (2) районах.

З початку епідемічного сезону вакциновано 1501 особа з груп ризику.

За звітний тиждень зареєстровано 7 випадків сказу серед тварин, з початку року – 18 випадків (за аналогічний період минулого року – 21 випадків).

Усі осередки сказу обстежені фахівцями держсанепідслужби спільно з працівниками ветмедицини. Курс антирабічних щеплень отримує 9 осіб, які контактували зі скаженими тваринами.

Випадків сказу серед людей не виникало.

Упродовж тижня спалахів інфекційних захворювань та масових харчових отруєнь на території області не виникало.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі прийнято ...

КОМЕНТАРІ