Преса звертає увагу на дорожні знаки у Чернівцях (+фото)

Преса звертає увагу на дорожні знаки у Чернівцях (+фото)

12.02.15 09:45 0 772
— Нещодавно мене зупинив інспектор ДАІ, дуже чемно представився і відразу назвав причину зупинки, спитавши, чи я відреагував на знак... На моє зауваження,що знака немає, він сам дещо здивувався…

Таку ситуацію описав водій з десятилітнім стажем у сюжеті одного з місцевих телеканалів.

Журналістка Марина Чорней дослідила не лише факт зникнення дорожнього знака в центрі міста на вулиці Головній, але й проблему в цілому.

— По вулиці Заньковецькій, яка завжди була односторонньою від кінотеатру «Чернівці» аж до вулиці Гагаріна тепер знизу знак «цеглину» прибрали. Тобто, проїзд став можливим у дві сторони…— продовжує водій.

Працівники ДАІ зазначають,що порушень правил дорожнього руху через знаки є чимало. Зазвичай такий штраф обходиться водіям від 250 до 340 гривень. А у разі викрадення чи руйнування дорожнього вказівника виникають незручності, адже змінюються і правила проїзду.

— Відповідно до Закону України Про дорожній рух власниками доріг є місцеві органи влади, які безпосередньо несуть відповідальність за дорожнє покриття, дорожню обстановку, встановлення тих чи інших знаків, — коментує ситуацію старший інспектор УДАІ УМВС України в Чернівецькій області Ігор Пастух.

—Ото ж,— резюмує автор телесюжету,— у Чернівцях цим займаються комунальники. За словами директора Департаменту ЖКХ Чернівецької міської ради Сергія Погореного, міська влада знає про пропажу дорожнього знака, питання буде розглянуте на комісії спільно з представниками ДАІ. При потребі знак буде відновлено.

Загалом же, у Чернівцях біля 5000 дорожніх знаків. 30% з них потребують заміни, оскільки через зміни в законодавстві не відповідають нормам. В бюджеті міста на ці потреби передбачено нинішнього року 100000 гривень. Аби не виникало проблем через зниклі вказівники, чернівчани пропонують інформувати водіїв про заміну знаків,встановлення нових в засобах масової інформації в соціальних мережах.

За матеріалом М.Чорней.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові представили ...
Наступна новина: Українські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ