Впродовж  шахраї ошукали буковинців на понад 14 тисяч гривень

Впродовж шахраї ошукали буковинців на понад 14 тисяч гривень

12.02.15 17:43 0 650
Три таких факти зареєстровано у Шевченківському райвідділі, один – у Першотравневому. Двоє «виманили» кошти чернівчан через інтернет-магазин, інші «прикидувалися» працівниками банку.

38-річний мешканець Чернівців на одному із інтернет-магазинів знайшов оголошення про продаж квитків на футбольний матч. Чоловік перерахував 4 тисячі гривень на банківську картку продавця. Через деякий час йому прийшов лист… порожній. Квитків так і не надіслали, і зв'язок із нечистим на руку реалізатором зник.

На таку ж «вудочку» потрапила і 28-річна чернівчанка. Дівчина «придбала» на тому ж таки сайті відомого інтернет-магазину телевізор за більше 8 тисяч гривень. Але з грошима попрощалася, а товар так і не отримала.

А 49-річна жінка постраждала від псевдо-працівника банку. Останній зателефонував жіночці та повідомив, що вони проводять перевірку дійсності карток. Потерпіла відповіла на запитання, а через деякий час з її рахунку зникли 1400 гривень.

Більше 700 гривень втратила 53-річна чернівчанка. Жінка розмістила оголошення про продаж товару в інтернет-магазині. Згодом до неї зателефонував чоловік, який представився покупцем та запропонував розрахуватися за товар безготівковим платежем. Продавець називала номер свого карткового рахунку. Через деякий час до неї зателефонувала особа, яка представилася працівником банку та розповіла, що для підтвердження переказу грошей потрібно підійти до банкомату та здійснити ряд операцій. Жінка виконала всі інструкції, але гроші їй не надійшли. Натомість вказану суму вона перерахували на чужий рахунок.

Правоохоронці кваліфікують такі незаконні дії як шахрайство. Відповідальність за скоєння такого правопорушення визначається ст. 190 Кримінального кодексу України і передбачає покарання від штрафу і до позбавлення волі строком до 12 років.

А міліціонери вкотре нагадують, якщо ви вже вирішили «шопитися» в Інтернеті, то перед здійсненням платежу (завдатку) попередньо перегляньте відгуки користувачів, які вже мали досвід користування даним веб-ресурсом та оцінили якість товару/послуги та його безпечність (для отримання такої інформації можна використовувати і пошукові системи). Обов'язково читайте коментарі до оголошень, оскільки не рідко зловмисники використовують один номер телефону. Звертайте увагу на оголошення, до яких заборонені коментарі. Краще не контактуйте з такими особами. Пам'ятайте! Збереження ваших коштів у таких випадках залежить тільки від вас.

Запам'ятайте! Справжні працівники банківських установ, ні за яких умов не будуть запитувати у вас особисту дані, секретні коди чи іншу інформацію, яка надходить у вигляді СМС-повідомлень. Будучи біля банкомату, уважно вивчайте меню та звертайте увагу на дії, які ви виконуєте. Оскільки, як правило, потерпілі особисто здійснюють переказ власних коштів на рахунки шахраїв, не звертаючи уваги на здійснювані операції.

А якщо ж вас все ж ошукали, обов'язково звертайтеся до міліції за допомогою.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хостинг для WordPress

КОМЕНТАРІ