На Буковині встановлено межі 20 об’єктів природно-заповідного фонду

На Буковині встановлено межі 20 об’єктів природно-заповідного фонду

12.02.15 12:46 0 793
У Чернівецькій області встановлено межі 20 територій природно-заповідного фонду на площі 8,5 тис. гектарів.

Як інформує Головне управління Держземагентства у Чернівецькій області, цим об'єктам фахівці землевпорядної служби приділяють особливу увагу.

Так, на в області державний акт на право постійного користування виготовлено пам'ятці природи загальнодержавного значення – Сторожинецькому дендрологічному парку площею 17,5 гектара.

Держакти виготовлено для трьох об'єктів загальнодержавного значення – Національного природного парку “Вижницький” площею 7 тис. га, Чернівецького ботанічного саду площею 3,4 га та Чернівецького дендрологічного парку площею 4,8 гектара.

Також державні акти виготовлено дев'ятьом об'єктам природно-заповідного фонду місцевого значення. Серед них: парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва у м. Заставні та у с. Вікно Заставнівського району, “Лужанський” у Кіцманському районі, “Хотинський” у м. Хотині, “Ставчанський” у Хотинському районі, дендрологічні парки місцевого значення “Гайдейка” і “Нижньостанівецький” у Кіцманському районі та “Клинівський” у Сторожинецькому районі. Крім того, виготовлено державний акт Центральному парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка у Чернівцях.

За повідомленням Головного управління Держземагентства, наразі в області тривають роботи, пов'язані з об'єктами природно-заповідного фонду.

Так, розроблено технічну документацію щодо виготовлення правовстановлюючих документів на три ділянки заказника загальнодержавного значення “Совицькі болота”, який знаходиться в долині річки Совиці між селами Веренчанкою Заставнівського району та Кліводином Кіцманського району. Заказник має орнітологічну цінність. Він є місцем гніздування та відпочинку під час перельотів птахів, занесених до Червоної книги України.

Документацію розроблено і на одну ділянку ботанічної пам'ятки природи загальнодержавного значення “Білка” на території Сторожинецького району. Місцеве підгір'я – край смерічок і буків, рідкісних рослин і тварин, також занесених до Червоної книги України.

Також землевпорядники розробили технічну документацію щодо виготовлення правовстановлюючих документів на шість ділянок, виділених додатково парку “Вижницький”. Крім того, розроблено технічну документацію з виготовлення держактів на право постійного користування землею трьом об'єктам природно-заповідного фонду місцевого значення: паркам “Жовтневий” у Чернівцях, “Берегометський” у Вижницькому та “Грушівецький” у Кельменецькому районах.

“Землевпорядники Буковини докладають усіх зусиль, аби ці неповторні оздоровчі місця зберегти для прийдешніх поколінь”, – наголошується у повідомленні Головного управління Держземагентства у Чернівецькій області.

Довідково:

Порядок встановлення меж об'єктів природно-заповідного фонду затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1094. Порядок визначає механізм розроблення проектів землеустрою з організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення.

Про це повідомили в Державному агентстві земельних ресурсів України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль попрощався з ...

КОМЕНТАРІ