На Вінниччині навчали спеціалістів,які працюють з релігійними організаціями та національно-культурними товариствами області (+фото)

На Вінниччині навчали спеціалістів,які працюють з релігійними організаціями та національно-культурними товариствами області (+фото)

12.02.15 08:09 0 593
10 лютого, на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій відбувся короткостроковий семінар-навчання із спеціалістами районних державних адміністрацій та міст обласного значення, які забезпечують взаємодію керівництва райдержадміністрацій та міст обласного значення з релігійними організаціями та національно-культурними товариствами.

До участі в семінарі були запрошені члени Ради Церков та релігійних організацій при голові облдержадміністрації.

Пріоритетними питаннями, які обговорювалися на семінарі-навчанні, були:

- релігійна ситуація в області та перспективи її розвитку;

- конфесійна палітра Вінницької області;

- майнове забезпечення релігійних організацій, їх юридичні права та обов'язки;

- соціально-значуща діяльність.

Духовенство розповіло про історію, догматику, діяльність своїх церков, а також висловило пропозиції щодо співпраці церкви та органів державної влади у освітній та соціальній діяльності.

Виступи представників релігійних організацій викликали жвавий діалог та велику кількість запитань, адже знання історії, традицій, внутрішніх настанов церкви є необхідним для повноцінної співпраці.

Питання збереження релігійного миру, гармонійних державно-церковних відносин на підґрунті взаєморозуміння, довіри, підтримки та єдності є важливим і актуальним.

Семінар-навчання пройшов в дружній та конструктивній атмосфері та став дієвою формою співпраці, під час якої були окреслені основні тези сучасних державно-церковних відносин та шляхи їх реалізації.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські міліціонери ...
Наступна новина: У Житомирі під колеса ...

КОМЕНТАРІ