На Вінниччині створена та функціонує система територіальної оборони (+фото)

На Вінниччині створена та функціонує система територіальної оборони (+фото)

12.02.15 10:08 0 648
11 лютого, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція за участі директора Департаменту цивільного захисту ОДА Сергія Вовченка щодо готовності населення до цивільного захисту.

Розпочинаючи прес-конференцію Сергій Вовченко зазначив, що в області працює комісія з державної служби надзвичайних ситуацій, яка перевіряє дії органів управління територіальної підсистеми щодо дій в підвищеній готовності. Він проінформував присутніх про роботу, що проводиться з питань оборонної роботи та повідомив стосовно розпорядження КМУ щодо встановлення підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій в регіонах України.

За словами Сергія Вовченка, обласною державною адміністрацією проводиться ряд заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій. На сьогоднішній день в готовності міські, позаміські запасні пункти управління начальника цивільного захисту області. Проводиться комплекс заходів щодо обслуговування та зв'язку внутрішньо обласної системи оповіщення. Наразі вона в будь-який час готова виконати свої завдання. Він зазначив, що на території Вінницької області проводиться інвентаризація захисних споруд.

«Також на міських, позаміських пунктах управління ведеться цілодобове чергування, налагоджено взаємодію з обласним військовим комісаріатом. Хочу нагадати, що наразі в області розпочалася призовна кампанія. Так, у Вінницькій області плани укомплектування Збройних сил України виконуються на сто відсотків», - наголосив Сергій Вовченко.

Як повідомив директор Департаменту цивільного захисту ОДА, згідно розпорядження КМУ «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації», яким встановлено, що у всіх регіонах України введений режим підвищеної готовності, а в Луганській та Донецькій області введено режим надзвичайної ситуації, видано розпорядження голови облдержадміністрації щодо його виконання. Так, дано доручення перевести обласну територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту із режиму повсякденного функціонування в режим підвищеної готовності. Чітко визначені завдання районним державним адміністраціям, служб цивільного захисту, всім керівникам підприємств, установ і організацій краю. Також поставлено завдання щодо уточнення порядку оповіщення органів управління, проведено роботи щодо формування оперативних груп, а також поставлено завдання щодо організації цілодобового спостереження та контролю за техногенно-екологічною безпекою Вінницької області. Визначено питання оповіщення та збору органів управління та сил цивільного захисту в разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

Торкаючись питання проведення роботи щодо супроводу сімей осіб, які загинули в ході проведення антитерористичної операції в східних областях України С. Вовченко повідомив, що відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації в області створена цілодобова «гаряча лінія» (тел. 67-11-37), де учасники або сім'ї учасників, які приймають участь в антитерористичній операції можуть зателефонувати, задати питання, на яке обласна державна адміністрація реагує, ставить завдання тому чи іншому структурному підрозділу, де відповідно до компетенції сприяють вирішенню цих питань.

На облдержадміністрацією виплачено матеріальну допомогу 62 сім'ям загиблих в сумі 1 млн 860 тис. грн, а також виплачено матеріальну допомогу 145 сім'ям поранених в зоні АТО на загальну суму 1 млн 450 тис. грн. Загальна сума на сьогоднішній день складає 3 млн 310 тис. грн. Матеріальна допомога виплачується з обласного бюджету.

Окрім того, Головним управління Пенсійного фонду у Вінницькій області призначено 37 пенсій в зв'язку з втратою годувальника зазначених категорій, а також 53 сім'ї встановлено статус особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту».

З початку проведення антитерористичної операції медичними закладами області надана лікарська допомога 190 бійцям, які отримали поранення, а також взято на облік 23 родини мобілізованих, які потребують особливої уваги.

Також, на Вінниччині в межах можливостей, проводиться робота щодо надання матеріальної допомоги та оперативного розв'язання житлово-побутових проблем сімей загиблих та поранених військовослужбовців.

«Згідно розпорядження КМУ в 2014 році області було виділено 1 млн 700 тис. грн для закупівлі житла сім'ям військовослужбовців, які загинули в ході проведення АТО. Є додаток до розпорядження, в якому визначено перелік сімей, які повинні в першу чергу отримати житло. А саме 5 сімей, що проживають в м. Вінниці та 1 сім'я, яка проживає в м. Могилів-Подільський. На сьогоднішній день ці кошти повністю освоєно. В зв'язку з тим, що даних коштів, що було виділено державою не вистачало, так як ціна одного кв. м. значно перевищувала норми, які встановлені державою, було прийнято рішення обласної ради щодо затвердження виділення додаткових коштів для закупівлі житла. Ця сума склала 850 тис. грн. Тому на сьогоднішній день 5 сімей забезпечено житлом (новими квартирами в мікрорайоні «Поділля») в місті Вінниці», - повідомив Сергій Вовченко.

Окрім того, Вінницькою областю надано гуманітарну допомогу Збройним силам України, учасникам проведення АТО, підрозділам, які приймають участь в АТО на загальну суму майже 24 млн грн. (це бронежилети, шоломи, взуття, продукти харчування, засоби індивідуальної гігієни і т.ін.). Також проводиться певна робота щодо надання індивідуальної допомоги територіям, які постраждали внаслідок проведення антитерористичної операції.

В ході зібрання, Сергій Вовченко зазначив , що в області на сьогоднішній день створена територіальна оборона, основу якої складає 59-та мотопіхотна бригада, що розміщена і буде доукомплектовуватися на території міста Гайсин. В зв'язку з тим, що військове містечко знаходиться в незадовільному стані, обласною державною адміністрацією проводиться робота щодо забезпечення тепло- та водопостачання та каналізаційним забезпечення. Зокрема, облдержадміністрацією, за рахунок благодійних внесків небайдужих вінничан закуплено три теплогенератори. А також надано матеріальну допомогу для формування військової частини (електротовари, канцелярські товари, пиломатеріали, комп'ютерна техніка). Проведено роботу щодо відновлення транспортного засобу для військової частини.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: м. Хуст: через пожежу в ...
Наступна новина: Тернопілля: як діяти,якщо ...

КОМЕНТАРІ