На Вінничині правоохоронці затримали двох злочинців,які втекли з дільниць соціальної реабілітації,один з них озброївся пістолетом

На Вінничині правоохоронці затримали двох злочинців,які втекли з дільниць соціальної реабілітації,один з них озброївся пістолетом

12.02.15 13:08 0 630
Засуджені, які відбували покарання у Могилів – Подільській та Піщанській виправних колоніях, скоїли втечу з дільниць соціальної реабілітації. Одного з них міліціонери затримали під час спроби скоєння злочину, іншого – в наркопритоні.

25-річний уродженець Ямпільського району, який відбував покарання за скоєння ряду крадіжок з помешкань громадян, на початку лютого здійснив втечу з дільниці соціальної реабілітації Могилів - Подільської виправної колонії.

Опинившись на волі, зловмисник обікрав будинку в с. Котюжани Мурованокуриловецього району, власники якої перебували на заробітках. Серед ночі, розбивши віконне скло, він викрав з помешкання особисті речі власників та пістолет для відстрілу гумових куль калібру 9 мм та 153 набої до нього.

Працівники міліції за відбитками пальців встановили його особу. З метою встановлення місце знаходження злочинця співробітниками райвідділу спільно із працівниками виправної колонії із залученням службових собак протягом кількох днів було проведено відпрацювання території с. Котюжани та найближчих населених пунктів. Дільничні інспектори міліції та оперативні співробітники здійснили подвірний обхід, попереджуючи селян, адже злочинець був озброєним та небезпечним. Для оперативного розшуку та затримання втікача було орієнтовано особовий склад вінницької міліції та надіслано орієнтування до райвідділів міліції суміжних областей.

За словами заступника начальника УМВС Олександра Глянька, професійними діями міліції злочинця було затримано в Жмеринському районі під час вчинення крадіжки з будинку в с. Олексіївка. В міліцію надійшло повідомлення від місцевих жителів, що незнайомий чоловік проник шляхом розбиття віконного скла до дачного будинку. Його побачили сусіди, відтак чоловік почав тікати, погрожуючи їм пістолетом.

За допомогою свідків, які вказали шлях втікача, працівники міліції розпочали пошуки та по гарячих слідах за декілька годин на відстані близько 5 кілометрів наздогнали злодія та затримали в полі поблизу іншого села.

При особистому огляді у затриманого вилучили пістолет для відстрілу гумових куль, набої до нього та особисті речі, які були викрадені з будинку жителя села Котюжани.

Наразі зловмисник затриманий в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана із проникненням у жило) та ч.1 ст. 393 КК України (втеча з місця позбавлення волі). За скоєння даних злочинів передбачено покарання до 6 років позбавлення волі та додатково не відбутий термін попереднього покарання за скоєні злочини. Затриманого перевіряють також на причетність до скоєння автівки у жмеринчанина.

Ще одного втікача міліціонери затримали у Вінниці на одному з наркопритонів. 19-літній засуджений за крадіжку, скоїв втечу з дільниці соціальної реабілітації, розташованої в Ямпільському районі. Термін відбування за скоєний злочин завершувався в червні цього року. Тепер зловмисник знову опинився під слідством, адже за фактом втечі з місць позбавлення волі відкрито кримінальне провадження. Такий злочин карається позбавленням волі строком від трьох до п'яти років.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ