На Житомирщині продовжується робота з інвентаризації споруд цивільного захисту

На Житомирщині продовжується робота з інвентаризації споруд цивільного захисту

12.02.15 10:49 0 618
У зв’язку з подіями на Сході України раніше Уряд прийняв рішення про введення режиму надзвичайної ситуації у Донецькій та Луганській областях, а також режиму підвищеної готовності на території всієї країни. З метою цивільного захисту населення в державі здійснюється комплекс заходів з питань оповіщення, навчання діям в надзвичайних ситуаціях та укриття населення, здійснюється інвентаризація та приведення у відповідний стан фонду захисних споруд.

За інформацією Департаменту цивільного захисту населення Житомирської облдержадмінстрації технічній інвентаризації підлягають всі обліковані 1180 захисних споруд цивільного захисту. Це 127 сховищ та 1053 протирадіаційних укриттів, з яких 211 – державної, 455 – комунальної та 514 – приватної форми власності.

Крім того, в області налічується більше 46 тисяч підвальних приміщень, які у разі небезпеки населення може також використовувати як укриття.

На веб-сайті Управління ДСНС України у Житомирській області населення може отримати усю необхідну інформацію з питань цивільного захисту та дій в екстремальних ситуаціях.

У ДСНС у Житомирській області

Для довідки: Захисні споруди призначені для укриття населення від засобів масового ураження в особливий період та надзвичайних ситуацій у мирний час та є основним видом колективного захисту населення.

Сховища забезпечують захист осіб, що укриваються, від негативного впливу сучасних засобів ураження, бактеріальних (біологічних) засобів, від бойових отруйних речовин, а також, при необхідності, від катастрофічного затоплення, небезпечних хімічних речовин, радіоактивних продуктів при руйнуванні ядерних енергетичних енергоустановок, високих температур і продуктів горіння при пожежах та передбачають можливість безперервного перебування у них розрахункової кількості осіб, що укриваються, протягом двох діб.

Протирадіаційні укриття призначені для захисту осіб, що укриваються, від впливу іонізуючого випромінювання при радіоактивному забрудненні місцевості і допускають безперервне перебування у них розрахункової кількості осіб, що укриваються, до двох діб.

Споруда подвійного призначення – це наземна або підземна споруда, що може бути використана за основним функціональним призначенням і для захисту населення.

Найпростіше укриття – це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська ОДТРК ...
Наступна новина: На Вінничині винесено вирок ...

КОМЕНТАРІ