В Житомирській області бердичівські правоохоронці викрили шкільну злодійку

В Житомирській області бердичівські правоохоронці викрили шкільну злодійку

12.02.15 15:48 0 616
Дільничні інспектори міліції встановили, що мобільний телефон, який належав 10-річній школярці, поцупила старшокласниця. Правоохоронці закликають батьків навчити дітей правилам безпечної поведінки та відповідальному ставленню до власних речей.

Про те, що в доньки викрали вартісний мобільний телефон, до Бердичівського міськвідділу міліції повідомила її мати. За словами жінки, гаджет зник у міському навчальному закладі, а от коли саме і за яких обставин – вона не знає.

Провівши низку спеціальних заходів та опитавши можливих очевидців події, правоохоронці дійшли висновку, що до крадіжки може бути причетна одна зі старших школярок, котра того дня заходила до класу.

У подальшому підозри міліціонерів підтвердились: як виявилось, саме 15-річна дівчина скористалася неуважністю молодшої учениці та поцупила телефон з її куртки, що лежала на парті. Правоохоронці вилучили викрадену річ. Нині триває розслідування.

Водночас правоохоронці зауважують, що батькам варто подбати про безпеку дитини та навчити її відповідально ставитися до власних речей.

- Не радив би дорослим купувати власним чадам дорогі ґаджети, які вони братимуть з собою у навчальні заклади, - зауважив начальник Бердичівського МВ УМВС Роман Зайцев. – Задля підтримання зв'язку з батьками школяреві достатньо простого мобільного телефону. А дорога річ приваблює зловмисників, котрим дитина не зможе чинити опір, а значить - стає потенційною жертвою.

Відтак, батькам необхідно роз'яснити своїм дітям основні правила поведінки на вулиці, у громадських місцях та навчальних закладах.

У першу чергу, варто нагадати, що мобільний телефон або планшет – це не іграшка, а засіб зв'язку та отримання інформації. А тому немає необхідності без потреби хизуватися ними серед однолітків, а тим більше – серед незнайомих людей.

Окрім того, варто привчити дітей відповідально ставитися до збереження власних речей, завжди класти їх на місце, не лишати без нагляду у загальнодоступних місцях.

Розкажіть і про те, що не можна віддавати незнайомим чи малознайомим людям телефон, навіть якщо вони просять терміново викликати «швидку допомогу» чи міліцію. У такому разі варто самому запропонувати викликати необхідну службу, не віддаючи телефон до чужих рук. Тоді люди з нечесними намірами просто відмовляються від реалізації свого задуму.

Тож, дотримання елементарних правил перестороги дозволить уникнути неприємних ситуацій.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією Бердичівського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На одному з блокпостів ...
Наступна новина: На Тернопіллі що робити при ...

КОМЕНТАРІ