На Хмельниччині рятувальники навчали студентів діям під час різноманітних екстремальних ситуацій

На Хмельниччині рятувальники навчали студентів діям під час різноманітних екстремальних ситуацій

12.02.15 12:41 0 619
10 лютого до Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії завітали фахівці Головного управління ДСНС України в області, сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, а також представники Навчально-методичного центру та безпеки життєдіяльності у Хмельницькій області. На двогодинну лекцію в актовій залі зібралася чимала кількість студентів та викладачів навчального закладу.

Начальник лікарсько-експертної комісії Головного управління ДСНС України в області Інна Красуцька розповіла слухачам про основні елементи надання домедичної підготовки в умовах бойових дій. «Ці знання є вкрай необхідними у шніх надскладних подіях у нашій державі, – наголосила Інна Михайлівна, – адже причиною фактично 80% смертей на полі бою стає крововтрата. Тому від знань та умінь надати собі чи товаришу необхідну першу допомогу залежатиме не одне життя».

До участі у заході долучились представники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області. Зокрема, начальник Хмельницьких курсів підвищення кваліфікації керівних кадрів і фахівців Микола Гринчук проінформував студентів про те, як діяти, коли пролунав сигнал «Увага, всім!», а також про захисні споруди: їх місце знаходження та правила укриття в них. Крім того, студенти, переглянувши тематичні відеоролики, дізналися про те, що необхідно покласти в «тривожну валізу», та як діяти під час терористичного акту.

Продовжив лекцію начальник відділення піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Вадим Нероба, саме на його розповідь так нетерпляче чекали студенти. Піротехнік продемонстрував навчальні зразки артснарядів, мінометних мін та гранат, які найчастіше доводиться відшуковувати на території Хмельниччини. Крім того, розповів про перебування в районі проведення антитерористичної операції, де разом із колегами розміновував звільнені міста. Тому наголосив, що випадково знайдені вибухонебезпечні предмети ні в якому разі не можна брати до рук.

Хлопці та дівчата із цікавістю розглядали макети вибухонебезпечних предметів, навчались користуватись міношукачами, якими оснащена група, а також приміряли бронежилет та ківларову каску, якими щоденно користуються сапери.

На завершення заходу, другокурсниця Ярослава розповіла, що пізнавальні лекції в академії проводяться не вперше, а інформація, яку почерпнула, є надзвичайно важливою та актуальною, зважаючи на складну ситуацію в країні.

Назарій, студент третього курсу, зізнався, що йому, як майбутньому вчителю, надзвичайно цікаво дізнатися, як діяти у випадку виявлення небезпечних знахідок, як надавати домедичну допомогу постраждалим та правила поведінки у непрості часи, адже це знадобиться у його майбутній професії.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові гаряче ...
Наступна новина: На Вінничині розповіли як ...

КОМЕНТАРІ