Білоруський режисер везе до Львова моновиставу «Лондон»

Білоруський режисер везе до Львова моновиставу «Лондон»

12.02.15 11:10 0 656
У Львові 13 лютого на Першій сцені сучасної драматургії Драма.UA покажуть виставу «Лондон» за однойменною п'єсою сучасного білоруського драматурга Максима Доська.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Режисером вистави є Павло Ар’є. Грає Ярослав Федорчук. Текст – Максим Досько. Початок о 19.00.

Ім’я Максима Доська з’явилося у театральному світі раптово і зовсім нещодавно. Його тексти, які важко вписуються у класичні драматургічні канони, викликали інтерес після того, як стали переможцями кількох драматургічних конкурсів.

У 2014 році Досько отримав Гран-прі на VII Міжнародному конкурсі сучасної драматургії «Вільний театр» за п’єси «Радіо Культура», «І співчуття умить відкрило їй», «Титан».

П’єса «Лондон» потрапила в шорт-ліст фестивалю «Любімовка» 2014 року.

Як зазначають організатори, «Лондон» – це моновистава про любов до батьківщини і кожного з нас. Це п’єса про білоруського сантехніка Гєну, що потрапляє в Лондон. Автор ніжно і тонко описує реалії сучасного Мінська. Лондон постає як нарізаний слайдами і змішаний з внутрішніми переживаннями туристичний путівник.

Досько досліджує поняття патріотизму через співставлення досвідів головного героя вдома (у Мінську і на чужині, у Лондоні. Поетизуючи рутину і буденність, режисер натякає, що батьківщина – це місце повторюваності щоденних практик, що викликають почуття безпеки і комфорту, а ретельна боротьба з міськими нечистотами є, часом, найвищою формою патріотизму.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львові двоє безробітних ...

КОМЕНТАРІ