Народній артистці України Таїсії Литвиненко виповнилося 80 років

Народній артистці України Таїсії Литвиненко виповнилося 80 років

12.02.15 08:37 0 657
Вчора, 10 лютого, народній артистці України Таїсії Литвиненко виповнилось 80 років. Цей ювілей збігся із 50-річчям творчості на сцені Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької. Акторка відома у світі кіно передусім своїми ролями у фільмах «За двома зайцями», «Назар Стодоля» та «Вавилон ХХ». Загалом у доробку пані Таїсії півсотні ролей у кіно та більш як двісті театральних образів. Сама ж Таїсія Литвиненко запевняє, головна її роль – дружини. Таїсія Литвиненко. Фото: blogspot.com

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

«Я вже не хочу грати, наприклад, великих драматичних ролей. Я не хочу плакати, я за своє життя стільки наплакалася на сцені, перегравши всіх українських героїнь, де сльози, де трагедія, де нещастя», – зізнається Таїсія Литвиненко.

Колеги ж акторки розповідають: Таїсія – справжній талант. Та переконані, що їм пощастило грати із нею на одній сцені.

«Дивіться, як чітко вона будує мізансцену, яка фіксація, яка чітка інтонація, бездоганна, дикція. Її голос доходить до кінця залу і завжди чітко сформульований, інтонаційно передаючи думку автора. Це одна з кращих акторок в історії театру імені Марії Заньковецької», – переконаний народний артист України Богдан Козак.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Отдых и товары для него

КОМЕНТАРІ