Чернігівська область: за добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі,які виникли з причини несправності приладів пічного опалення

Чернігівська область: за добу вогнеборці ліквідували 3 пожежі,які виникли з причини несправності приладів пічного опалення

12.02.15 11:03 0 591
Морозна погода спонукає мешканців приватного житлового сектору більш інтенсивно обігрівати свої помешкання. Проте, зачасту люди забувають, або ж ігнорують елементарні правила пожежної безпеки. Як результат, в умовах холодів різко зростає кількість пожеж з причини несправності, порушення правил при улаштуванні та експлуатації приладів опалення. Лише протягом минулої доби на Чернігівщині рятувальники ліквідували 3 пожежі, що виникли з вищезазначених причин.

10 лютого о 09:45 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку у м. Бахмач. Вогнеборцям знадобилось близько 2 годин аби приборкати полум’я адже вогонь охопив покрівлю та перекриття оселі.

Того ж дня о 14:33 загорівся житловий будинок у селищі Парафіївка Ічнянського району. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу та врятували поруч розташовані дві господарські будівлі.

Причиною загорань у обох випадках послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем та дерев’яним перекриттям будівель.

У с. Сираї Козелецького району причиною виникнення пожежі житлового будинку послужила власна необережність його господаря.. Чоловік, всупереч вимогам правил пожежної безпеки, викинув ще гарячі жарини з печі біля дерев’яної стіни будинку, що і призвело до загоряння останньої. Вогнем знищено покрівлю будинку та пошкоджено майно власника.

Рятувальники звертаються до гостей та мешканців Чернігівщини з проханням подбати про справність приладів опалення. Щоб уникнути лиха та не залишитися в умовах холодів без даху над головою, необхідно уникати перегрівання печей, слідкувати, аби в димарях не з’являлися тріщини. Не використовуйте дрова, довжина яких перевищує розмір топкового отвору та не розпалюйте печі легкозаймистими рідинами.

Юрій Аникієнко, заступник начальника

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ