У Рівненській області працевлаштування соціально незахищених громадян - справа спільна

У Рівненській області працевлаштування соціально незахищених громадян - справа спільна

12.02.15 11:48 0 657
Понад 1200 громадян з числа соціально незахищених протягом 2014 року знайшли роботу за сприяння Рівненського міського центру зайнятості

Для того, щоб максимально сприяти працевлаштуванню соціально незахищених категорій громадян, спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості тісно співпрацюють з роботодавцями. Зокрема, вони рекомендують керівникам підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб, у разі потреби, інформувати службу зайнятості про вакантні робочі місця та потребу в працівниках із числа соціально незахищених категорій населення.

Для підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб законодавство про зайнятість встановлює квоту в розмірі п'яти відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Розрахунок квоти роботодавці здійснюють самостійно.

У 2014 році за таким нормативним механізмом були працевлаштовані: водії автотранспортних засобів (ПП «Феролюкс», ТзОВ «Тол-Транс Сервіс», ТОВ «Українська правова група», ПАТ «Рівнегаз»), водії тролейбуса та кондуктори громадського транспорту (КП «Рівнеелектроавтотранс»), продавці (ТзОВ «Рівне-Чайка», ТОВ «Фоззі-Фуд», ТОВ «ЕКО», чимало приватних підприємців. ТОВ «Рівнетеплоенерго», ТОВ «Високовольтний Союз РЗВА», ТзОВ «Управляюча компанія «Рівнеспецбудінвест» працевлаштували операторів котельні. З числа соціально незахищених громадян на підприємствах міста та у приватних підприємців знайшли місця роботи охоронники, кухарі, експедитори, оператори поштового зв'язку, керівники гуртків, укладальники-пакувальники, бухгалтери, швачки, медичні сестри, слюсарі-сантехніки тощо.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ