Тернопілля: ставите підпис - читайте під чим!

Тернопілля: ставите підпис - читайте під чим!

12.02.15 09:42 0 666
Бездумне підписання документів, про зміст яких людина знає лише зі слів того, хто простягає їй папірець для «автографа», може обернутися неприємностями. У цьому пересвідчилися тернополяни, підписавши договори з агенцією, що обіцяла їм працевлаштування.

Двісті п'ятдесят гривень вартувала послуга працевлаштування. Принаймні так думали тернополяни доти, доки їм популярно не пояснили: гроші вони платили не за те, що їм допоможуть знайти роботу, а за консультаційні послуги.

Як повідомили в Тернопільському міськвідділі внутрішніх справ, із заявами до них звернулися кілька жителів обласного центру. Люди твердили: стали жертвами пройдисвітів, адже працівники агенції обіцяли підшукати їм роботу і навіть взяли за це гроші, проте домовленостей не виконали. Звернення потерпілих міліціонери внесли до єдиного обліку, відтак, за матеріалами перевірки, було відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

З'ясувалося, агенція й справді надає послуги, проте не з працевлаштування, а консультативні з цього ж питання. І це докладно прописано в договорах, під якими потерпілі ставили підписи. Люди насправді не читали документів, бо повірили усним запевненням агентів. А «казане» і «писане» - поняття різні.

Аби не потрапляти у подібні ситуації, правоохоронці радять : уважно читайте текст документа під яким ставите свій підпис. Навіть якщо це не одна, а декілька сторінок, виписані дрібним шрифтом, будьте ще пильнішими, бо, як показує практика, саме в таких папірцях й маскується невигідна для вас угода. Якщо у вас виникли сумніви щодо змістовності деяких пунктів чи вони суперечать вашим очікуванням, краще відмовтеся від підписання такого документа. У таких питаннях варто сім разів перечитати і подумати і лише тоді ставити підпис.

Міліціонери просять звертатися усіх, хто потерпів від такого роду «консультантів», до Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: ПАТ «Надра» ...
Наступна новина: У Львові представили ...

КОМЕНТАРІ