Тернопільська область: надано психологічну допомогу родичам та близьким загиблих бійців батальйону «Збруч»

Тернопільська область: надано психологічну допомогу родичам та близьким загиблих бійців батальйону «Збруч»

12.02.15 12:24 0 627
01 лютого о 04:00 ранку у селі Червоний Чабан Каланчацького району Херсонської області в одному з наметів, де розташовувались бійці 6-го окремого мотопіхотного батальйону (батальйону «Збруч») виникла пожежа, внаслідок якої вибухнули боєприпаси. Під час вибуху загинуло шестеро військовослужбовців батальйону та вісім дістали термічні опіки. Усі вони з Тернопільщини.

03 лютого для проведення процедури впізнання загиблих військовослужбовців у Херсон з Тернополя вирушили їх рідні та близькі. Всі вони гостро переживали біль втрати – серед емоцій переважали депресія, розпач, що супроводжувались плачем, істерикою, а іноді й помірно-агресивною поведінкою. Супроводжував людей фахівець психологічної служби Управління ДСНС України у Тернопільській області капітан служби цивільного захисту Павло Кульбицький. Його робота полягала в наданні екстреної психологічної допомоги сім'ям загиблих під час руху транспорту до місця події, під час впізнання тіл у морзі та безпосередньо під час перевезення їх на Тернопільщину.

Психолог провів візуальну психодіагностику людей і вжив заходів для корекції їхніх негативних емоційних станів та подолання психосоматичних проявів. Для родичів і близьких загиблих були створені максимальні умови для психоемоційної розрядки. Вони були забезпечені їжею й питною водою, а Херсонські психотерапевти – члени волонтерської ініціативної групи надали їм приміщення для відпочинку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Рівному діють безкоштовні ...

КОМЕНТАРІ