На Хмельниччині міліцейські вибухотехніки навчають громадян,як поводитися з підозрілими та вибухонебезпечними предметами

На Хмельниччині міліцейські вибухотехніки навчають громадян,як поводитися з підозрілими та вибухонебезпечними предметами

12.02.15 12:58 0 665
У зв'язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в Україні та введенням режиму підвищеної готовності, спеціалісти з науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Хмельницькій області уже другий тиждень поспіль відвідують державні установи, підприємства та навчальні заклади обласного центру з інформативними лекціями щодо правил поведінки у небезпечних ситуаціях.

Правоохоронці розповідають та навчають громадян, як правильно діяти у разі виявлення підозрілого чи вибухонебезпечного предмету, щоб не спричинити шкоди ані собі, ані оточуючим.

Перша з таких лекцій відбулася у приміщенні Хмельницької міської ради, де правильно реагувати на підозрілі речі вчилися керівники апарату міської ради, виконавчих органів та керівники комунальних підприємств. А нещодавно спеціальний курс пройшли працівники комунального підприємства «Хмельницькводоканал», наочні заняття з якими проводив вибухотехнік відділення вибухотехнічної та пожежотехнічної експертиз НДЕКЦ капітан міліції Андрій Зарічний. Правоохоронець продемонстрував приклади вибухонебезпечних предметів і розповів, що потрібно робити в разі їх виявлення.

В свою чергу працівники підприємства показали учасникам заходу власне бомбосховище, побудоване ще за часів Радянського Союзу, яке до цього часу, на щастя, використовувалось лише у навчальних цілях.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Рівному рекомендації щодо ...

КОМЕНТАРІ