Юрій Андрухович презентував нову збірку есеїв

Юрій Андрухович презентував нову збірку есеїв

12.02.15 17:23 0 746
Український письменник Юрій Андрухович презентував у Києві нову збірку есеїв «Тут похований Фантомас». Презентація відбулася у вівторок, 10 лютого, у Києві. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

До книжки увійшли так звані «ТСН-ки» – тексти, опубліковані на сайті каналу ТСН упродовж останніх кількох років. Письменник уклав збірку минулого року, а нині подорожує із туром українськими містами.

Ідея видати «Тут похований Фантомас» виникла навесні минулого року. «Чекав на рейс у аеропорті, перечитував старі тексти і подумав, що добре було б зібрати їх під однією обкладинкою», – розповідає Юрій Андрухович. Із 200 текстів до збірки потрапило 73.

Після кожного тексту вказана дата написання. Юрій Андрухович каже, що ця деталь йому видалась важливою, оскільки деякі есеї виявилися пророчими. «Мені й самому було цікаво, чому у грудні 2010 року мені спав на думку образ російських танків», – зауважує він.

Назва збірки повторює назву одного з есеїв. Фантомас, якого має на увазі Андрухович – персонаж французького фільму, на якому виросло покоління письменника.

«З одного боку, це злочинець з необмеженими можливостями, з іншого – він дуже кумедний. Здалося, що це саме той образ, який потрібен українцям – хтось, хто хоче перемогти нас страхом, але не може, бо ми із нього сміємося. Але Фантомас цей десь поряд, а значить, ще довго робитиме нас не дуже щасливими», – пояснює автор.

11 лютого Юрій Андрухович представить «Тут похований Фантомас» у Дніпропетровську, 12 лютого у Кривому Розі і 13 лютого у Запоріжжі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Вінничина: територіальний ...

КОМЕНТАРІ