В Луцьку микола Романюк обговорив з мешканцями Вересневого питання будівництва господарсько-побутової каналізації

В Луцьку микола Романюк обговорив з мешканцями Вересневого питання будівництва господарсько-побутової каналізації

12.02.15 10:43 0 670
Протягом багатьох років мешканців мікрорайону Вересневе турбувало питання підтоплення їхніх будинків та присадибних ділянок. До цього призводило багато факторів, зокрема, і особливості рельєфу, високий рівень грунтових вод тощо. Через відсутність централізованої каналізаційної мережі мешканці змушені були будувати біля своїх будинків індивідуальні каналізаційні колодязі. Часто вони будувалися з недотриманням усіх вимог і частина води, яка зливалася у такі колодязі, теж йшла у грунт і насичувала його додатковою вологою. Будівництво тут господарсько-побутової каналізації допоможе вирішити питання підтоплення місцевості та створить комфортніші умови для проживання громадян.

Свого часу було розроблено проектно-кошторисну документацію. Відповідно до неї, вартість робіт становить близько 17 мільйонів гривень. Це значна сума для міста. Однак, через відсутність коштів роботи не розпочиналися. І от цьогоріч у міському бюджеті передбачено 4,3 мільйона гривень на будівництво господарсько-побутової каналізації. Обговорити з мешканцями мікрорайону Вересневе особливості реалізації цього проекту приїхав міський голова Микола Романюк, його заступник Тарас Яковлев, депутат міської ради Наталія Бунда, начальник управління капітального будівництва міської ради Леонід Карабан.

Для ознайомлення громадськості було представлено проект будівництва господарсько-побутової каналізації. Микола Романюк зауважив, що через відсутність коштів раніше роботи із будівництва каналізаційної мережі не проводились. Цьогоріч вдалося передбачити певні кошти. Міський голова сподівається, що завдяки децентралізації влади і делегуванню повноважень органам місцевого самоврядування, вдасться залучити додаткові фінансові ресурси до бюджету і їх буде спрямовано на проведення робіт.

“ я приїхав поінформувати вас про те, що проект є, кошти виділені і ми розпочинаємо роботи. Проведено тендерну процедуру і визначено виконавця робіт. Це - підприємство “Луцькспецбуд”. Ми хочемо розказати вам, як ми бачимо реалізацію проекту будівництва каналізаційної мережі і почути ваші побажання”, - наголосив міський голова.

Про особливості проекту та його реалізацію мешканців мікрорайону поінформував начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан. “Проектом передбачено будівництво самоплинної каналізаційної мережі з вулиці Довженка до каналізаційно-насосної станції на вулиці Полонківській, її реконструкція та подальше будівництво мережі до вулиці Боженка. Загальна протяжність мережі становитиме більше 3,5 кілометри”, - розповів він. До центральної мережі, за його словами, з кожної вулиці має бути збудована додаткова каналізація. Її зведенням займатимуться уже самі мешканці.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що, на жаль, коштів у міському бюджеті нема, щоб звести каналізаційні мережі по кожній з вулиць. За його словами, крім будівництва господарсько-побутової каналізації на Вересневому, у місті є необхідність ремонту вулиць, прибудинкових територій, закладів бюджетної сфери, розширення мережі дошкільних навчальних закладів, придбання лікарських засобів для окремих категорій громадян. На це все необхідно спрямовувати фінансовий ресурс.

Директор ТзОВ “Луцькспецбуд” Олександр Клачкевич, підприємство якого проводитиме будівельні роботи, поінформував про особливості ведення робіт. Він зауважив, що до кінця травня вони збудують мережу від каналізаційно-насосної станції, що розташована на вулиці Полонківській, до вулиці Довженка і продовжуватимуть роботу тут. Однак, за його словами, було б дуже добре, аби паралельно з роботами на цій вулиці відбувалося підключення бокових вулиць до центральної каналізаційної мережі.

Тоді міський голова Микола Романюк запропонував мешканцям організуватися і до кінця травня розробити проектну документацію на будівництво мереж на кожній з вулиць і підключення до мережі. За його словами, якщо оперативно всі люди це зроблять, то після прокладання центрального трубопроводу можна буде провести підготовчі роботи на вулиці до її подальшого асфальтування.

Представники міської влади, проектного інституту та виконавець робіт також відповіли на усі питання, які виникли у мешканців.

Зверталися громадяни до Миколи Романюка й щодо інших питань, які їх турбують. Зокрема, люди стурбовані питанням вивезення твердих побутових відходів. Микола Романюк зауважив, що у приватному секторі є проблеми із цим. Часто люди викидають пакети зі сміттям на вулицю і їх роздирають тварини. Виходом із ситуації є придбання індивідуальних сміттєвих контейнерів. КП “Луцькспецкомунтранс” надає їх у кредит на три роки. Щомісяця люди сплачуватимуть додатково лише 10 гривень. За його словами, це дуже зручно, адже сміття не розноситиметься вулицями, буде чисто. Працівники “Луцькспецкомунтрансу” приїжджатимуть до кожного будинку і забиратимуть сміття з цих баків.

Також люди стурбовані засміченням окремих територій мікрорайону Вересневе. За їх словами, на ділянках, виділених під індивідуальну забудову, створені стихійні сміттєзвалища, їх ніхто не прибирає. Люди переконані, що власники цих ділянок повинні доглядати за своєю територією. Микола Романюк пообіцяв розібратися з цим питанням.

На завершення зустрічі мешканці мікрорайону подякували Миколі Романюку за зустріч та презентацію господарсько-побутової каналізації.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська ОДТРК ...

КОМЕНТАРІ