В Чернівецькій області проведено перевірку готовності до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій

В Чернівецькій області проведено перевірку готовності до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій

13.02.15 09:37 0 694
11 лютого робочою групою ДСНС України на чолі із полковником служби цивільного захисту Михайлом Бабенком було проведено перевірку стану готовності Чернівецької області до дій за призначенням в умовах переведення області в режим підвищеної готовності та готовність мобільної групи реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру на найважливіших об’єктах інфраструктури.

В Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області де було проведено збір особового складу за сигналом «Навчальний збір». У рятувальників було перевірено комплектацію тривожних валіз, засобів індивідуального захисту та утримання їх в належному стані. Після цього робоча група зустрілася із керівництвом Чернівецької області. В ході візиту до Чернівецької обласної державної адміністрації було оголошено ввідну,

згідно якої у м. Чернівці та у прилеглих населених пунктах внаслідок різкого ускладнення погодних умов у гірських районах області (дощі зі снігом, підвищення температури повітря) у басейнах річок Прут, Сірет та Черемош відбувся значний підйом рівня води, що спричинило зсуви ґрунту з руйнуванням берегоукріплюючих та мостових споруд.

Зокрема, у районі заводу «Гравітон» пошкоджено об’єкти інфраструктури: лінії електропередач, розподільчий газопровід, лінію каналізаційної мережі, стихією повалено електроопори та дерева, виникла загроза життю місцевих мешканців. Через систему оповіщення дану інформацію було доведено до всіх спеціалізованих служб цивільного захисту області.

Для ліквідації змодельованої надзвичайної ситуації було залучено всі служби цивільного захисту та мобільну оперативну групу. Служби відпрацювали свої спільні дії з ліквідації умовної надзвичайної ситуації. Одночасно з цим у приміщенні облдержадміністрації було скликано позачергове засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,

на якому розглянуто питання про вжиття заходів щодо ліквідації наслідків ускладнення погодних умов у гірських районах області у басейнах річок Прут, Сірет та Черемош.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ