На Вінничині підбито підсумки роботи рятувальників у минулому році

На Вінничині підбито підсумки роботи рятувальників у минулому році

13.02.15 14:12 0 690
12 лютого о 10:00 у приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Андрія Гижка було розглянуто актуальні питання функціонування регіональної служби «101», а також районних державних адміністрацій, відомств, установ та організацій у питаннях гарантування безпеки, інформування та навчання населення діям на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

На нараді було зазначено, що на сьогоднішній день здійснено уточнення та коригування плану дій органів управління і сил Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у разі загрози або виникненні надзвичайних ситуацій. Згідно з розрахунками, у випадку загрози виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період можуть бути залучені до дій за призначенням 689 одиниць техніки та 1628 чоловік особового складу обласних служб, підприємств та організацій.

На нараді була присутня помічник голови ДСНС України Людмила Шостак, яка дала позитивну оцінку роботи рятувальників у році, що минув, а також відзначила високий рівень співпраці ГУДСНС України у Вінницькій області з органами влади та місцевого самоврядування.

Головний рятувальник області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук у своїй доповіді нагадав присутнім про резонансні події, що виникли на території області у 2014 році. Загалом мали місце 6 класифікованих надзвичайних ситуацій, під час яких загинуло п’ятеро осіб. Підрозділами області для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та подій, гасіння пожеж та проведення інших рятувальних заходів було здійснено 9917 виїздів. Найчастіше – на ліквідацію пожеж та загорань. Протягом минулого року в області було зареєстровано 2005 пожеж. Більша частина з них була спричинена халатністю самих же власників об’єктів та житлових будинків. Впродовж 2014 року група піротехнічних робіт 121 раз виїжджала на знешкодження вибухонебезпечних предметів. Було знищено 573 вибухонебезпечних предмети.

Руслан Шевчук акцентував увагу, що працівниками підрозділів Головного управління вжито цілу низку організаційних та практичних заходів щодо зміцнення обороноздатності нашої країни, зокрема надано допомогу органам Держприкордонслужби в інженерному облаштуванні Державного кордону України.

В області ведеться електронний облік захисних споруд цивільного захисту. Станом на 1 січня 2015 року на обліку знаходиться 1297 захисних споруд, у тому числі 112 сховищ та 1185 протирадіаційних укриттів. У взаємодії з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування рятувальники взяли участь у проведенні комплексних перевірок, а також технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. За результатами проведених комплексних перевірок, керівникам об’єктів вручено акти перевірок для усунення виявлених недоліків.

З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в 2014 році організовані перевірки стану цивільного захисту та техногенної безпеки 465 потенційно-небезпечних об’єктів, з яких 223 об’єктів підвищеної небезпеки. На нараді було зазначено, що стан техногенної безпеки потенційно небезпечних об’єктів є таким, що потребує покращення. За результатами аналізу роботи у 2014 році, заходи, передбачені Планом основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Вінницької області, виконані.

ГУ ДСНС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нововолинські дільничні ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ