В кожному районі Вінниччини запрацюють консультаційні пункти з питань цивільного захисту (+фото)

В кожному районі Вінниччини запрацюють консультаційні пункти з питань цивільного захисту (+фото)

13.02.15 12:55 0 681
12 лютого, в консультаційному пункті цивільного захисту, що розміщується на базі житлово-експлуатаційної контори № 12 м. Вінниці відбулося інструктивно-методичне заняття на тему: «Організація роботи консультаційного пункту з питань цивільного захисту при житлово-експлуатаційних організаціях та сільських (селищних) радах».

В навчанні взяли участь начальники структурних підрозділів з питань цивільного захисту, житлово-комунального господарства райдержадміністрацій і міських рад міст обласного значення, керівники структурних підрозділів головного управління ДСНС України у Вінницькій області в районах і містах.

Учбові питання розглядалися під керівництвом директора Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергія Вовченка. Роз'яснення з найбільш актуальних питань надавали завідувач обласним методичним кабінетом БЖД населення навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД Вінницької області Наталія Вовченко, начальник відділу з питань цивільного захисту населення, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької міської Ради Олег Парфілов та начальник відділу цивільного захисту, організації навчання населення та інформаційної взаємодії Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Віталій Слободян.

Звертаючись до присутніх Сергій Вовченко зазначив: «Основний сигнал в разі виникнення надзвичайної ситуації для населення - це сигнал «Увага всім». Про правильне поводження при даному сигналі повинне вивчити кожен мешканець області. Одне із найважливіших завдань начальників структурних підрозділів з питань цивільного захисту, житлово-комунального господарства райдержадміністрацій і міських рад міст обласного значення – надати вичерпну інформацію та провести роз'яснювальну роботу по кожному пункту основних дій». Він також надав доручення протягом 10 днів створити аналогічні структури в усіх районах області.

За його словами, для сприяння та допомозі в роз'ясненні дій громадян по сигналу «Увага всім», начальники відділів з питань надзвичайних ситуацій отримають відповідні пам'ятки для розміщення в місцях масового скупчення.

Учасники заходу заслухали найбільш важливі питання щодо створення консультаційних пунктів. Так, Наталія Вовченко поінформувала присутніх про нормативно-правові підстави для створення консультаційних пунктів з питань цивільного захисту.

За її словами, консультаційний пункт – це, так званий, осередок інформаційної, консультаційної та пропагандистської діяльності серед населення відповідної території.

Як зазначила Наталія Вовченко: «В кожному консультаційному пункті повинні знаходитися тематичні стенди, які інформують населення щодо поводження в надзвичайних ситуаціях, відповідна навчальна література та журнали стосовно даної теми, зразки навчального майна (протигаз, дитяча захисна камера, які можна використовувати), методичні розробки навчального центру: пам'ятки, рекомендації, плакати. Обов'язково в наявності повинна бути мапа, для визначення небезпек, які характерні для певного району. Інформація, яка надається в консультаційному пункті має бути цілеспрямованою та відповідати тим місцевим умовам, в яких проживають громадяни».

Окрім того, учасникам навчання проінформували про організацію практичної роботи консультаційного пункту з питань цивільного захисту при житлово-експлуатаційній конторі міста та питання організації укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту.

Присутнім також наголосили на важливості створення інформаційного коточку, в якому повинні бути розміщена найбільш важлива інформація для жителів тої чи іншої місцевості. А також продемонстрували її на прикладі інформаційного стенду в приміщенні житлово-експлуатаційної контори № 12 м. Вінниці.









































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті викрили ...
Наступна новина: У прокуратурі міста Луцька ...

КОМЕНТАРІ