За кошти міжнародної благодійної організації вимушені переселенці змогли скупитися в одному з найбільших вінницьких торгових центрів (+фото)

За кошти міжнародної благодійної організації вимушені переселенці змогли скупитися в одному з найбільших вінницьких торгових центрів (+фото)

13.02.15 09:32 0 637
Понад 200 осіб з Донбасу, які нині проживають на Вінниччині стали учасниками канадського проекту міжнародної благодійної релігійної організації ADRA Україна «Допомога переселенцям зі Сходу України». Кожен із них отримав іменні картки Торгівельного центру МЕТРО на суму 3287 гривень. На ці кошти вони могли вибрати в супермаркеті товари, яких вони потребують.

Благодійна організація АДРА (Адвентистське агентство допомоги та розвитку) за підтримки Канадського Уряду запропонували допомогу найбільш нужденним категоріям переселенців з Донецької та Луганської областей, а саме: сім'ям з дітьми молодше 5 років, матерям-одиначкам, сім'ям з дітьми-інвалідами, багатодітним сім'ям, опікунам, які виховують дитину-сироту та людям похилого віку.

За словами представника благодійної організації у Вінницькій області Ілони Макарівчук, даний проект реалізовується в семи регіонах України.

«Карточка МЕТРО видається на суму 3287 гривень для того, щоб вимушені переселенці могли придбати продукти харчування, предмети гігієни, зимовий одяг, взуття, постільну білизну, ковдри. Карточка має бути потрачена одним чеком. Зняти гроші з такої картки і отримати їх готівкою – не можливо, так само, як і витратити їх в іншому магазині» – наголосила Ілона Макарівчук.

Координаторами акції на Вінниччині виступили Департамент соціальної політики та управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, співробітники якого допомагали налагодити зв'язок між представниками міжнародної благодійної організації та переселенцями.

За словами директора Департамент соціальної політики облдержадміністрації Анатолія Сопуна, нині в регіоні проживає понад 10 тисяч вимушених переселенців. Наразі спостерігається новий потік осіб зі Сходу України, які змушені через військові дії залишати свої домівки.

«Згідно житлового реєстру на Вінниччина може прийняти майже 300 осіб більше того, голова облдержадміністрації Анатолій Олійник доручив переглянути заявлені раніше об'єкти житлового фонду та підготувати їх до можливого заселення людей» – зауважив Анатолій Сопун.

Для довідки:

Благодійна організація АДРА (Канада) здійснює проекти допомоги і розвитку на території України більш ніж 20 років.

Так, Подільська конференція Церкви Адвентистів Сьомого Дня спільно з АДРА України та Телеканалом «Надія» реалізують масштабний соціально-гуманітарний проект «Східний Ангел», головною метою якого є:

- надання допомоги переселеним та потерпілим громадянам в результаті бойових дій на Донбасі продуктами харчування, засобами гігієни першої необхідності, одягом, тощо;

- відновлення житла потерпілих сімей, яке було зруйновано внаслідок бойових дій на Сході країни;

- надання духовної підтримки та опіки постраждалим людям.

На сьогоднішній день, Подільською конференцією Церкви Адвентистів сьомого дня організовано будівельну бригаду з 8 чол., які провели відновлювальні роботи трьох будинків постраждалих сімей у м. Миколаївка, с. Семенівка та с. Іллічівка Донецької області.







































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ