У березні на Волині заплановано низку відкритих земельних аукціонів

У березні на Волині заплановано низку відкритих земельних аукціонів

13.02.15 10:57 0 715
Протягом березня у Волинській області відбудеться низка відкритих земельних аукціонів з продажу земельних ділянок та прав оренди на них.

Так, на 4 березня цього року Головне управління Держземагентства у Волинській області організовує земельний аукціон з продажу на конкурентних засадах права оренди на п'ять земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності площею 109,89 гектара. Зокрема: в Іваничівському районі – на два наділи, у Луцькому, Рожищенському і Турійському районах – по одному наділу. Стартовий розмір річної орендної плати становить 3% від нормативної грошової оцінки, строк оренди – 14 років. Виконавцем земельних торгів визначено приватне підприємство “Фірма “СОМГІЗ”.

Також, за повідомленням землевпорядної служби, на 13 березня Головне управління Держземагентства в області оголосило проведення аукціону з продажу на конкурентних засадах прав оренди на вісім земельних ділянок сільгосппризначення державної власності площею 146,58 га у Турійському районі. У Головному управлінні підкреслили, що плату за оренду запроваджено у розмірі не менше 3% визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки. Строк оренди – 14 років. Виконавцем земельних торгів визначено Волинську регіональну філію ДП “Центр державного земельного кадастру”.

Крім того, протягом березня відбудеться низка земельних аукціонів з продажу на конкурентних засадах земельних ділянок та прав оренди на них, які проведуть органи місцевої влади.

Зокрема, у місті Ковелі аукціон заплановано на 5 березня (виставляється 4 лоти), у Рожищенському районі – на 6 березня (7 лотів), Турійському – на 10 березня (3 лоти) і місті Володимир-Волинському – на 16 березня (2 лоти).

Оголошення про проведення аукціонів розміщено на офіційному веб-сайті Держземагентства України у розділі “Земельні торги”.

У Головному управлінні Держземагентства у Волинській області також повідомляють, що цього року на Волині вже провели один успішний земельний аукціон. У місті Нововолинську у ході конкурентної боротьби на відкритих земельних торгах ціна земельної ділянки несільськогосподарського призначення комунальної власності загальною площею 0,37 га зросла з 263,9 тис. грн до 277 тис. гривень. Кошти від продажу земельної ділянки надійшли до місцевого бюджету.

Про це повідомили в Державному агентстві земельних ресурсів України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники міліції ...
Наступна новина: На что стоит обратить ...

КОМЕНТАРІ