У прокуратурі міста Луцька відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів обласного центру Волині

У прокуратурі міста Луцька відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів обласного центру Волині

13.02.15 12:58 0 670
У прокуратурі міста Луцька під головуванням прокурора обласного центру Андрія Кучера відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів. У нараді, окрім правоохоронців, взяв участь Луцький міський голова Микола Романюк.

Розпочинаючи нараду, прокурор Луцька Андрій Кучер наголосив, що вжиті правоохоронними органами міста у 2014 році заходи сприяли стабілізації криміногенної ситуації. В обласному центрі вдалось досягти зниження рівня злочинності. Зменшилася минулоріч кількість облікованих Луцьким МВ УМВС України у Волинській області кримінальних правопорушень. Майже вдвічі менше вчинили у Луцьку у 2014-му злочинів проти життя та здоров’я, хуліганств та розбійних нападів. Зменшилася також кількість злочинів, вчинених в стані сп’яніння та особами, які раніше вчиняли злочини. Наполовину менше обліковано й кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми.

Водночас, зауважив прокурор міста Луцька, заходи, вжиті у сфері протидії злочинності – не завжди достатні. Вищою від середньої по області в Луцьку є частка вчинених на території міста злочинів проти власності.

Недостатньою є робота Луцького МВ УМВС України в області щодо належного забезпечення розгляду та вирішення заяв і повідомлень про злочини та внесення щодо них відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Прокуратурою міста впродовж 2014 року було виявлено 28 фактів укриття від обліку злочинів, по яких в подальшому відомості внесенні до ЄРДР та розпочато кримінальні провадження. У двох з таких проваджень особам в подальшому оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, а обвинувальні акти для розгляду по суті скеровано до суду.

Винні особи судом засуджені до передбаченої законом відповідальності.

Проведеними вже у 2015 році перевірками виявлено 4 факти укриття від обліку злочинів, по яких в подальшому прокуратурою міста відомості були внесенні до ЄРДР та розпочато кримінальні провадження.

За результатами виявлених поручень начальнику УМВС України в області надіслано доручення про проведення службової перевірки та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

Потребує покращення якість та ефективність досудового розслідування слідчими СВ Луцького МВ УМВС України у Волинській області нерозкритих тяжких та особливо тяжких злочинів проти власності, злочинів у сфері економіки, службової та господарської діяльності.

Заслуговує на критику і стан розкриття злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, а також робота дільничних міліціонерів та працівників кримінально-виконавчої інспекції.

Турбує прокурорів і негативна тенденція зростання рецидивної злочинності серед неповнолітніх, а також велика кількість скоєних у місті дорожньо-транспортних пригод, що спричинили середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження (за 2014 рік – 76), або ж смерть потерпілого (6).

Завершуючи нараду, прокурор міста Луцька Андрій Кучер зауважив, що стан боротьби зі злочинністю, профілактика вчинення кримінальних правопорушень потребує комплексного вирішення усіма правоохоронними органами міста.

За результатами наради керівників правоохоронних органів розроблено низку заходів задля підвищення в обласному центрі Волині рівня ефективності запобігання і протидії злочинності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ