В Луцьку відбулося громадське обговорення щодо можливого підвищення цін на проїзд у маршрутних таксі

В Луцьку відбулося громадське обговорення щодо можливого підвищення цін на проїзд у маршрутних таксі

13.02.15 08:53 0 629
За “круглим столом” зустрілися перевізники міста Луцька, представники громадських організацій, управління економіки, транспорту та зв'язку, антимонопольного комітету, щоб обговорити питання підвищення цін на проїзд у маршрутних таксі.

Заступник міського голови Тарас Яковлев нагадав присутнім, що тариф на проїзд востаннє підвищувався у травні 2014 року. Зараз вартість проїзду у маршрутках становить — 2,50, на чотирьох маршрутах — 3,00 грн. Вартість пального тоді становила 13,90 грн за літр, тепер середня ціна на дизельне пальне більше 18 гривень. Тарас Яковлев запросив присутніх висловити свої пропозиції щодо нових тарифів та якості автомобільних перевезень.

В. о. голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий зазначив, що це питання вивчалося. Він вважає за потрібне висловити слова вдячності перевізникам за розуміння проблем, що склалися у державі, і вони працюють тепер без прибутків. Та й пропонований новий тариф 3 гривні буде майже повністю витрачатися на пальне і не покриватиме витрат на оновлення транспортних засобів. Для дітей він пропонував залишили вартість проїзду 1 грн.

Свої аргументи щодо підвищення вартості проїзду висловили перевізники. Вони розповіли, що ціна запчастин зросла утричі. Якщо долар буде на рівні 26 грн, то й вартість пального за літр становитиме 21 — 21, 5 грн, тоді доведеться робити нові розрахунки. Вони зауважували, що Луцьк в числі останніх серед міст України піднімає вартість тарифів на проїзд в автомобільному транспорті. Перевізники просили вартість проїзду для дітей підняти до 1,5 грн, тоді він буде вдвічі меншим, ніж для дорослих. Це їм допоможе вижити у цих непростих умовах. Також перевізники були єдиними в тому, що вартість проїзду необхідно піднімати.

Представники громадських організацій також обговорили питання обліку пасажирів, етики водіїв та оптимізації мережі перевезень. Можливо, при оголошенні нових конкурсів, доведеться зменшувати кількість автобусів на маршрутах.

Пропозиції, які були висловлені під час громадських слухань, будуть враховані при підготовці проекту рішення на засідання виконавчого комітету.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ