В Житомирській області суд виніс вирок колишньому керівникові навчально-методичного центру цивільного захисту

В Житомирській області суд виніс вирок колишньому керівникові навчально-методичного центру цивільного захисту

13.02.15 16:01 0 761
Оперативники УБОЗ УМВС Житомирщини у вересні минулого року затримали під час отримання неправомірної вигоди начальника центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області. Нині судом для службовця визначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади, пов'язані з виконання функцій представника влади в усіх державних органах на 2 роки.

42-річного службовця було затримано безпосередньо під час отримання ним хабара у розмірі 2400 гривень. Під час досудового розслідування та у ході судового розгляду було встановлено, що чоловік вимагав від підлеглих половину розміру призначеної ним же премії. Загалом доведено 17 таких фактів на загальну суму близько 15 тисяч гривень.

Керівникові центру інкримінувалось кримінальне діяння, передбачене ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а саме одержання неправомірної вигоди службовою особою для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Чоловік свою вину повністю визнав та відповідно до вимог ст. 472 Кримінального процесуального кодексу уклав з обвинуваченням Угоду про визнання винуватості.

Зважаючи на ці та інші обставини, суд затвердив названу Угоду та визначив покарання для уже колишнього службовця у вигляді позбавленням волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади в усіх державних органах на строк 2 роки, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

УБОЗ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: на ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ