У Житомирі розпочав свою роботу пересувний консультаційний пункт

У Житомирі розпочав свою роботу пересувний консультаційний пункт

13.02.15 12:37 0 675
Аби допомогти населенню отримати необхідну інформацію з питань цивільного захисту, безпеки громадян в умовах сьогодення, Управління ДСНС Житомирщини надає інформаційну допомогу населенню через пересувний консультаційний пункт, який з 12 лютого розпочав свою роботу в місцях із масовим перебуванням людей.

У перший день роботи рятувальники спільно із представниками обласної організації Червоного Хреста України та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності проводили широкомасштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням обласного центра щодо правил поведінки в умовах загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.

Кожен бажаючий міг отримати листівки, переглянути стенди та плакати із інформацією щодо дій у випадку надзвичайних ситуацій, подивитися та особисто спробувати надавати першу долікарську допомогу. Представники організації Червоного хреста наочно продемонстрували громадянам як накладати тугу пов’язку на кінцівку, робити штучне дихання, обробляти рану у разі термічного опіку тощо. Рятувальники ж разом із представниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, у свою чергу, довели до присутнього населення правила поведінки при виявленні вибухового пристрою або підозрілого предмету, порядок дій за сигналом «Увага всім», порядок дій евакуаційних заходів, як користуватися первинними засобами захисту органів дихання, а також надали громадянам консультативні поради щодо способів подолань важких життєвих ситуацій.

Планується, що пересувний пункт буде працюватиме не лише в Житомирі, а й по області.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ