У Житомирі рятувальники ліквідували 2 пожежі,пов’язані із займанням сміття та непотрібних речей

У Житомирі рятувальники ліквідували 2 пожежі,пов’язані із займанням сміття та непотрібних речей

13.02.15 11:41 0 685
11 лютого о 18:41 до служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу на сходовій клітині 3-го поверху 9-типоверхового житлового будинку по вул. Щорса, 159 в Житомирі.

Як з’ясувалося, на третьому поверсі у приміщенні загального користування, в сушці, горіли старі речі - різний непотріб, місця якому у квартирі не знайшлося. Зусиллями двох відділень рятувальників 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Житомира о 19:10 пожежа ліквідована. Ніхто не постраждав.

За попередньою інформацією, займання могло статися через необережне поводження з вогнем громадян, недбало кинутий кимось недопалок. Остаточна причина пожежі встановлюється. Вогнем знищено по суті, тільки сміття, тож і збитку не заподіяно.

Однак такі пожежі, особливо коли вони трапляються вночі, небезпечні тим, що за лічені хвилини у непридатному для дихання середовищі можуть опинитися мешканці верхніх поверхів, куди здіймається дим. А явище захаращеності підвалів, сходових клітин, балконів різними непотрібними у побуті речами стає все поширенішим.

У разі виникнення надзвичайної події, рятувальникам буде досить складно дістатися до квартир та евакуювати постраждалих. Так само і самим громадянам, у разі виникнення пожежі через високу задимленість під’їзду, самотужки буде важче швидко покинути приміщення палаючого будинку, якщо шлях до порятунку будуть захаращувати речі, - застерігають рятувальники.

«Мешканцям багатоповерхівок рекомендуємо не захаращувати під’їзди, балкони та сходові клітини, а комунальникам та головам ОСББ постійно слідкувати за цим, – наголошує заступник начальника Управління ДСНС України у Житомирській області з питань державного нагляду та контролю Олег Шахрай. – Якщо у будинку виникає пожежа, то евакуація населення проводиться сходами, а не ліфтом. У багатоповерхівках вище 26,5 метрів, тобто вище 10 поверху, за нормативними документами, повинні бути системи димовидалення, системи пожежної сигналізації, пожежні крани. Таких будинків в області збудовано 16. А протипожежний захист у них - незадовільний».

За годину рятувальникам цієї ж 1-ї частини довелося знову виїжджати на виклик. По вулиці Перемоги, 4/2 сталося загоряння пластикового контейнеру для сміття та металевого вагончику розміром 3×2. У результаті пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку, пошкоджено контейнер. З метою запобігання подібним випадкам, рятувальники невпинно наголошують на необхідності бути обережними з використанням відкритого вогню у побуті та не викидати недопалки куди заманеться.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ