В Житомирській області рятувальники навчають підростаюче покоління діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій

В Житомирській області рятувальники навчають підростаюче покоління діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій

13.02.15 13:30 0 648
З метою навчання населення як діяти у тій чи іншій ситуації рятувальники Житомирщини спільно із зацікавленими службами систематично проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу. Так, 11 лютого співробітники У ДСНС у Житомирській області спільно з представниками У МВС відвідали Житомирський автомобільно-дорожній коледж Національного транспортного університету та провели широкомасштабний захід, спрямований на доведення до студентів основ безпеки життєдіяльності.

Рятувальники зосередили свою увагу на боєприпасах Великої вітчизняної війни, що залишилися на території нашої області і які люди досі знаходять на присадибних ділянках, лісосмугах, поблизу водойм тощо. В цілому групою піротехнічних робіт Управління ДСНС упродовж минулого року виявлено та знищено понад 2,5 тисяч одиниць різноманітних боєприпасів, що втричі перевищує кількість знищених небезпечних знахідок попереднього року. Крім того піротехніки брали участь у виконанні державного завдання з очищення від вибухонебезпечних предметів території Слов’янської ТЕС ПАТ «Донбасенерго» у м. Миколаївка Донецької області.

Надзвичайники навели слухачам приклади трагічних випадків поводження з боєприпасами, що сталися на території Житомирщини та пояснили як правильно поводитись у разі їх виявлення. Також рятувальники детально розповіли студентам чим необхідно спорядити так звану «тривожну валізу» та довели інформацію про розташування сховищ цивільного захисту на території області.

Правоохорнці ж, у свою чергу, розповідали про сучасні вибухонебезпечні предмети, з якими можна зустрітися, навіть не підозрюючи про небезпеку. Також вони надали рекомендації щодо першочергових дій у разі виявлення підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні. Як стверджують спеціалісти, одна з основних причин нещасних випадків, пов’язаних з вибуховими пристроями – грубе порушення елементарних правил безпеки. Знешкодити вибуховий пристрій або локалізувати вибух можуть лише підготовлені фахівці після виведення людей із небезпечної зони. Тому не варто ризикувати своїм життям, а просто зателефонуйте за номерами «101» чи «102».

Наразі в області проводиться посилена широкомасштабна робота з питань цивільного захисту населення. Рятувальники задіюють усі можливі форми проведення пропаганди. Але кожен із нас повинен пам’ятати, що в умовах сьогодення небезпека може чатувати на нас будь-де і ми зобов’язані знати як вберегти себе та близьких нам людей від біди.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині розповіли як ...

КОМЕНТАРІ