Закарпатська міліція протидіє корупції

Закарпатська міліція протидіє корупції

13.02.15 14:26 0 678
В УМВС України в Закарпатській області вживаються організаційні та практичні заходи, спрямовані на підвищення ефективності боротьби з корупцією.

Торік працівники УБОЗ УМВС області викрили організовану злочинну групу з корумпованими зв'язками в складі 8 осіб. Окрім того, закінчено розслідування кримінальних проваджень за 77–ма правопорушеннями з ознаками кримінальної корупції, з яких 2 скоєні членами організованих злочинних груп, 75 направлено до суду з обвинувальними актами. Серед закінчених проваджень 23 кримінальні правопорушення з категорії тяжких та особливо тяжких.

Кримінальні корупційні правопорушення вчинялись у 32-х випадках у бюджетній сфері, 10 – в освіті, 7 – охорони здоров'я та ін.

Викрито 33 факти привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 26 - одержання хабара, 7 - зловживання впливом та 2 факти комерційного підкупу службових осіб.

Усього працівниками ОВС області за кримінальні корупційні правопорушення викрито 49 осіб, з яких 37 засуджено. Сума матеріальних збитків за закінченими розслідуванням кримінальними провадженнями складає 1 млн. 818 тис. грн., з них відшкодовано 296 тисяч.

Ще одним пріоритетним напрямком роботи Управління по боротьбі з організованою злочинністю є виявлення адміністративної корупції. Протягом 2014 р. працівниками УБОЗ складено та направлено до суду 26 адміністративних протоколів в даному напрямку.

Загалом ОВС області направлено до суду 43 протоколи про корупційні правопорушення. Судом прийнято рішення за 42-ма протоколами, з них по 31 – накладено штраф. Притягнуто до відповідальності 31 службовця, відносно яких застосовано штраф. Загальна сума накладених штрафів складала понад 10 тисяч гривень.

На даний час керівництвом УМВС області ведеться робота, спрямована на вдосконалення антикорупційного законодавства. З цього приводу постійно проводяться спільні зустрічі та наради правоохоронних органів краю.

Корупція — це соціальне явище, і протидія їй має бути комплексною. не всі громадяни охоче звертаються в органи внутрішніх справ із заявами, боячись афішувати факти вимагання грошей, бо не хочуть зайвого «галасу». Мало того, трапляється, що пересічні громадяни й самі спонукають держслужбовців до одержання неправомірної вигоди, бажаючи прискорити отримання якихось дозволів чи прагнучи відкупитися від штрафів, податків, перевірок контрольних органів і т.д.

Тому свідомість наших громадян потребує змін. Адже боротися з корупцією слід спільними зусиллями, які в першу чергу повинні бути спрямовані на зменшення її обсягів, обмеження впливу корупції на соціальні процеси, збільшення ризику для корупціонерів, усунення соціальних передумов корупції тощо.

Інформація УБОЗ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ