В Ужгороді працівники ДСО поповнили запаси станції переливання крові

В Ужгороді працівники ДСО поповнили запаси станції переливання крові

13.02.15 10:08 0 614
З самого ранку під реєстратурою обласної станції переливання крові черга. З посвідченням особи та сповнені бажанням зробити корисну справу, вишикувались тут і державні охоронці. У період чергового загострення бойових дій на сході України держохоронці прийняли рішення здати кров для медичних потреб армії та постраждалих мирних жителів.

Можна сказати : кожна крапля крові – на вагу золота. Тим паче в нелегкий для держави час, коли власне і не знаєш, що може трапитися завтра. Що дня кров забирають по різних мед закладах , а з початку війни, потреба в крові збільшилась в рази. - Та світ не без добрих людей, розповідає Марія Фантич, завідувач донорським відділенням Закарпатської обласної станції переливання крові.

- В рамках акції «Крапля крові» до нас приходять здати кров працівники підприємств, заводів, установ. Ми вдячні міліціонерам за те, що вони теж долучилися до цієї благородної справи, – додає Марія Фантич. – Запрошуємо всіх свідомих громадян , кому дозволяє стан здоров'я, прийти і здати кров.

- 1, 2, 3, 4 . Резус плюс , мінус , - без різниці вона вся в дефіциті додає пані Марія.

У Сергія Шикули, начальника дільниці цивільної охорони УДСО при УМВС в Закарпатській області – третя плюс, хоч і не рідкісна група крові - та завжди в попиті. Він один із бажаючих стати донором, поділився з журналістами своїми відчуттями:

- Маніпуляції медики проводять професійно. Чесно скажу, нічого не відчуваю… Не болить, не пече. Переповнює тільки почуття піднесення через те, що долучився до високої справи порятунку чиїхось життів.

Працівники Державної служби охорони колективом прийшли жертвувати кров вперше, нажаль не всі змогли стати донорами, з тих чи інших причин. Тож якщо ви теж вирішили стати донором пам'ятайте наступні правила:

Здавати кров може той хто:

- не хворів гепатитом Б

- віком від 18 до 60 років.

- вагою від 50 кг.

Готуючись до дачі крові, необхідно дотримуватись деяких правил:

Напередодні ввечері, необхідно повечеряти, але при цьому не можна вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь.

У день здачі крові бажано бути відпочилим, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивного фізичного навантаження, прийому алкоголю. Не бажано в цей день управляти транспортними засобами, що вимагає концентрації уваги.

За 2 години до та через 2 години після дачі крові курити небезпечно і для вас, і для реципієнта.

УДСО при УМВС в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція застерігає: ...
Наступна новина: Посилене інформування ...

КОМЕНТАРІ