В Закарпатській області тячівські рятувальники ознайомили дітей із професією пожежника

В Закарпатській області тячівські рятувальники ознайомили дітей із професією пожежника

13.02.15 15:32 0 659
11 лютого до рятувальників 8-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Закарпатській області на екскурсію завітали вихованці Тячівського ліцею-інтернату з угорською мовою навчання.

Основним завданням заходу стало вироблення в учнів уявлення про можливі небезпечні ситуації природного і техногенного характеру, виховання умінь і навичок щодо захисту свого здоров'я та життя під час надзвичайних ситуацій, формування правил поведінки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій.

На початку зустрічі рятувальники розповіли школярам про небезпеку, яку несе в собі вогонь, про лихо, до якого можуть призвести неправильне користування різноманітними електроприладами й нехтування правилами поведінки під час виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів. А щоб ліцеїстам було цікавіше, співробітники служби порятунку продемонстрували пожежне обладнання, яке знаходиться на озброєнні підрозділу ДПРЧ-8 і використовується під час гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Кожен охочий зміг потримати деякі елементи спорядження рятівника та посидіти в кабіні пожежного автомобіля. У підсумку ліцеїсти були в захваті від візиту, адже не щодня є можливість роздивитися пожежні рукави, каски, ножиці для розрізання металу, захисний одяг та інші спецзасоби, якими щодня користуються вогнеборці.

Насамкінець рятувальники ДПРЧ-8 відповіли на запитання гостей і вручили на згадку пам’ятні листівки та книжку «Пожежна служба Закарпаття».

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Іван Крисак: «Ми чекаємо ...

КОМЕНТАРІ