Делегація Представництва ЄС в Україні відвідала Чернігів

Делегація Представництва ЄС в Україні відвідала Чернігів

13.02.15 10:10 0 618
11 лютого Чернігів відвідала делегація ПредставництваЄвропейського Союзу в Україні. У складі делегації прибули Юргіс Вілчінскас – керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні та Ольга Сушицька – координатор інформаційної кампанії "Будуймо Європу в Україні".

У Чернігівській міській раді гостей зустрічав секретар міської ради Владислав Кухар. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів міської ради, зокрема, управління стратегічного розвитку міста та туризму, управління культури, відділу зв'язків з громадськістю міської ради.

Візит делегації відбувається у рамках інформаційної кампанії "Будуймо Європу в Україні". Метою зустрічі з керівництвом міської ради та представниками структурних підрозділів міської ради стало обговорення можливості співпраці та кооперації в спільних проектах, зокрема, ознайомлення з економічним потенціалом та інвестиційними можливостями Чернігова.

В. Кухар коротко ознайомив гостей з багатою історико-культурною спадщиною Чернігова та основними напрямками економічного й культурного розвитку міста. Він підкреслив, що вигідне географічне і геополітичне положення Чернігова сприяє розвиткові всебічних зв'язків з міжнародними партнерами.

Юргіс Вілчінскас зазначив, що він бачить великі перспективні можливості активізації співробітництва між Черніговом та країнами Єврозони, особливо Польщі та Балтійських країн. За його словами, існує багато бізнес-компаній, які зацікавлені у вкладанні коштів в українську економіку, проте, вони володіють обмеженою інформацією про Україну, в тому числі й про Чернігів. Країни Євросоюзу налаштовані на пошук надійних партнерів в Україні у різних напрямках, зокрема: розвиток інфраструктури, модернізація виробництва, енергозберігаючі технології, сфера туризму та ін.

Секретар міської ради запевнив, що міська влада Чернігова відкрита для партнерства та налагодження взаємовигідного співробітництва, й побажав гостям приємних вражень від перебування в м. Чернігові.

В рамках офіційного візиту європейської делегації заплановані також зустрічі з журналістами, громадськими активістами та студентами й викладачами вишів Чернігова.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Посилене інформування ...
Наступна новина: Торік деревообробні ...

КОМЕНТАРІ