У Рівненській області пропозиції служби зайнятості затвердили на засіданні обласного штабу з питань соціального забезпечення переселенців

У Рівненській області пропозиції служби зайнятості затвердили на засіданні обласного штабу з питань соціального забезпечення переселенців

13.02.15 10:35 0 638
Низку пропозицій Рівненського обласного центру зайнятості щодо активізації роботи у забезпеченні працевлаштування внутрішньо переміщених осіб підтримали 11 лютого на засіданні обласного штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Участь у засіданні взяв член штабу, директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук

Засідання обласного штабу відбулося у розширеному форматі. В режимі відеоконференції нагальні питання соціального забезпечення переселенців обговорили представники обласних структур та районних і міських штабів. Учасники підбили підсумки роботи у 2014 році та визначили завдання на 2015 рік.

За підсумками засідання до рішення штабу внесли низку пропозицій обласної служби зайнятості. Серед них:

– ініціювати прийняття органами місцевого самоврядування області рішень про виділення коштів місцевих бюджетів на організацію громадських робіт із залученням до таких робіт внутрішньо переміщених осіб;

– провести розширені наради місцевих штабів із залученням представників об'єднань вимушено переміщених осіб, волонтерів, громадських організацій, соціальних партнерів, роботодавців з метою визначення гострих соціальних проблем (у т.ч. працевлаштування) серед внутрішньо переміщених осіб та пошуку шляхів їх вирішення.

Також Іван Ткачук вніс пропозиції, які стосуються необхідності змін у законодавчо-нормативному полі, зокрема:

– ініціювати внесення змін до діючого законодавства з метою організації громадських робіт для внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (на даний час фінансування організації таких робіт здійснюється пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду).

– ініціювати внесення змін до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 року № 347) та доповнити перелік осіб, які потребують додаткових соціальних гарантій, внутрішньо переміщеними особами.

– ініціювати внесення змін до діючого законодавства, що стосуються відновлення надання дотацій роботодавцям за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Загалом в контексті допомоги переселенцям у працевлаштуванні Іван Ткачук поінформував, що з 1 березня по 31 грудня 2014 року у центри зайнятості Рівненської області звернулися 542 громадянина України, які прибули з тимчасово окупованих територій та місць проведення антитерористичної операції. За цей період набули статусу безробітного 257 осіб, отримували виплату допомоги з безробіття 146 переселенців. Усього за направленням служби зайнятості працевлаштовані 111 осіб. Було направлено на профпідготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 25 осіб. Брали участь у громадських роботах та роботах тимчасового характеру 13 переселенців. Отримали одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності 6 осіб.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ