У Рівненській області рятувальники провели командно-штабне навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту

У Рівненській області рятувальники провели командно-штабне навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту

13.02.15 13:14 0 668
11 лютого в селищі міського типу Клевань Рівненського району рятувальники 3-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області провели командно-штабне навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту районної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її ланок.

Основною метою проведення навчань було налагодження тісної взаємодію між пожежно-рятувальними підрозділами та екстреними службами Рівненського району по організації спільних дій з ліквідації виявленого вибухонебезпечного предмету на території Зорянської школи-гімназії.

На навчаннях були присутні перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Столярчук, начальник Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Бабак, начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський, керівники районних служб цивільного захисту.

За тактичним задумом, на території Зорянської школи-гімназії черговим працівником було виявлено предмет, за зовнішніми ознаками схожий на вибухонебезпечний. Про знахідку одразу було повідомлено оперативно-рятувальну службу за номером «101». За лічені хвилини до місця виклику прибули чергові підрозділи рятувальників, правоохоронці, аварійні бригади «Рівнегазу», «Рівнеобенерго», швидка медична допомога. Прилегла територія навчального закладу була огороджена та проведена негайна евакуація учнів, вчителів та обслуговуючого персоналу з усіх приміщень гімназії. Під час проведення розвідки було встановлено, що у школі залишилася жінка техпрацівник, яка через хвилювання втратила свідомість. Рятувальники винесли жінку зі школи та передали працівникам швидкої медичної допомоги. Для ліквідації наслідків можливого вибуху та горіння поблизу школи-гімназії напоготові була розташована аварійно-рятувальна та спеціальна техніка екстрених служб цивільного захисту району. Після того, як дітей з вчителями відвели на безпечну відстань, піротехнік ДСНС зайшов у приміщення, де був знайдений підозрілий предмет та вилучив його.

В загальному у навчаннях взяло участь більше 20 рятувальників ДСНС та працівників екстрених служб району і було задіяно 6 одиниць пожежно-рятувальної, спеціальної, інженерної та допоміжної техніки.

Підбиваючи підсумки командно-штабних навчань, начальник міськрайонного управління ГУ ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Віктор Бабак подякував усім задіяним службам за оперативні та високо професійні дії. «В цілому мета навчань була досягнута – рятувальники удосконалили свої вміння та навички, а також потренувалися злагоджено працювати з районними аварійними службами».

Після закінчення тренувань співробітники ДСНС провели для школярів показ техніка та спецобладнання. Рятувальники демонстрували новенькі бензопили, мотопомпи та бензогенератор, котрі їм надала в безоплатне користування Новоукраїнська сільська рада. Кожен бажаючий міг приміряти на себе спорядження рятувальника, посидіти у пожежному автомобілі та ліквідувати умовну пожежу за допомогою пожежного ствола. З вуст дітей лунало багато питань з приводу застосування різноманітних технічних засобів та роботи бійців Держслужби з НС.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ