Міська влада,школярі та громадськість вшанували
 пам'ять командира УПА-„Північ” Клима Савура.
 Його не стало рівно 70 років

Міська влада,школярі та громадськість вшанували пам'ять командира УПА-„Північ” Клима Савура. Його не стало рівно 70 років

13.02.15 09:08 0 749
Вранці біля пам'ятника головному командиру УПА-"Північ" Климу Савуру (Дмитру Клячківському) з нагоди 70-ї річниці загибелі цього видатного діяча визвольного руху відбувся урок історичної пам'яті. Біля колишньої тюрми НКВС зібралися школярі, представники міської та обласної влади, громадськість.

Цьогоріч представники учнівського самоврядування провели історичний урок пам'яті, розповіли присутнім про життя героя та заслуги перед українським народом. Крім того, учні середніх шкіл міста, окрім розповідей про життя Дмитра Клячківського, зачитали цитати людей, які особисто знали цього достойника.

– Дуже важливо те, що зараз тут відбувається організували діти. Це дуже апжливо зі всіх точок зору. Пригадую як минулого року ми теж тут зустрічалися. Подивіться наскільки все стало актуально. Таке враження, що це дежа-вю. Те, що відбувалося тоді – повторюється зараз, - каже міський голова Рівного Володимир Хомко.

Також пам'ять героя вшанували хвилиною мовчання. Завершилося урочисте вшанування пам'яті державного діяча покладанням квітів до його пам'ятника.

„Іще дуже важлива деталь: на моє глибоке переконання, перед тим як обирати людину на якусь посаду – від мера до президента, треба заставити його здати екзамен з історії. Не здав екзамен – не став мером чи президентом. Якби Путін знав історію добре, то можливо усього того, що відбувається зараз і не було б”, - зауважив міський голова.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За добу на автошляхах ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ