У Тернополі відновили військову частину

У Тернополі відновили військову частину

13.02.15 17:12 0 743
44 окрема артилерійська бригада відтепер дислокуватиметься в Тернополі на місці колишньої 11 окремої гвардійської артилерійської бригади. Військовослужбовці уже ремонтують техніку та майно.

В.о. командира бригади Олег Лісовий розповідає, що рішення про створення військової частини Міністерство оборони України прийняло ще на початку вересня минулого року. Служити у ній будуть мобілізовані та військовослужбовці контрактної служби.

Як зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал, від першого дня заснування Тернополя, як міста-фортеці, тут постійно розміщувалась військова частина. Це доречно з точки зору військової логістики, бо наше географічне положення надає місту стратегічного значення для всього західного регіону.

У 2012 році, коли повністю руйнувалась обороноздатність країни, виникло питання, про те що частину потрібно розформувати.

«Починаючи з листопада 2012 року, ми звертались до влади всіх рівнів з вимогою повернути військову частину в Тернопіль, – зауважив Сергій Надал. – Лише після повалення режиму Януковича нас почули і артилерійська бригада повертається у Тернопіль. Одинадцята окрема артилерійська бригада була однією з найкращих в Україні, тож відновлення такої військової частини є дуже важливим кроком в обороноздатності країни. Місто готове долучитися до облаштування частини, адже міська рада прийняла програму підтримки обороноздатності Тернопільського гарнізону, яка передбачає фінансування стратегічно-важливих об’єктів».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ