Розвиватимуть історично-пізнавальний туризм Тернопільщини

Розвиватимуть історично-пізнавальний туризм Тернопільщини

13.02.15 16:33 0 704
За ініціативи департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації 10 лютого провели робочу нараду на тему «Проблеми та перспективи використання замків і палаців в Тернопільській області з туристичною метою».

У зібранні взяли участь представники департаментів економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва, культури, релігій та національностей ТОДА, Національного заповідника „Замки Тернопілля”, Державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани та Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

Під час наради обговорили питання активізації співпраці із туроператорами, а також можливості щодо участі у проектах з міжнародного співробітництва співпраці з грантовими фондами, донорськими організаціями.

Григорій Шергей, директор департаменту культури, релігій та національностей обласної державної адміністрації висловив бачення щодо використання пам'яток історичної спадщини при проведенні фестивальних заходів, зокрема, на прикладі Теребовлянського замку – фестивалю «Княжі забави». Він зазначив, що необхідно запозичувати європейський досвід у розбудові туристичної індустрії навколо об'єктів історичного туризму.

Підвів підсумки робочої наради заступник директора департаменту – начальник управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обласної державної адміністрації Назар Яворський.

«Сфера туризму тісно пов'язана із станом збереження і використання палацо-замкових комплексів області, - зауважив він. - Департамент готовий до співпраці на усіх рівнях. озвучено нагальні проблеми, без вирішення яких неможливо вирішити питання збільшення туристичного потоку в область. А тому будемо працювати з народними депутатами України щодо лобіювання вирішення їх на центральному рівні. У кінці березня надамо сприяння у проведенні наради з туроператорами у Збаражі і в щоденному режимі роботи будемо вирішувати комплексні завдання щодо розвитку історично-пізнавального туризму на Тернопільщині».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двоє волинян попалися на ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ