Втручання тернопільських правоохоронців залишило телефонного шахрая без здобичі

Втручання тернопільських правоохоронців залишило телефонного шахрая без здобичі

13.02.15 09:27 0 651
Вам телефонують і представляються працівниками банку, переконують у ризику втратити кошти з «електронного гаманця», просять надати терміново номер платіжної картки та інші персональні дані – будьте певні - це шахраї. Негайно кладіть слухавку і навідайтеся до найближчого відділення вашого банку, аби з'ясувати ситуацію.

Нещодавно від такого виду шахрайства потерпіла 45-річна жителька обласного центру. До жінки на мобільний зателефонував незнайомець, який представився співробітником банку. Чоловік повідомив, що у їх центральному офісі, який знаходиться в Дніпропетровську, стався теракт, внаслідок якого зазнало пошкоджень технічне обладнання. Відтак потрібно терміново змінити пін-коди усіх клієнтів банку. Тернополянка повірила незнайомцю й продиктувала йому номер банківської картки та інші персональні дані.

Вже за деякий час тернополянка пішла до найближчого банкомату, аби перевірити стан рахунку. Побачене шокувало – з електронного гаманця зникло понад 10 тисяч гривень. За допомогою потерпіла поспішила звернутися до правоохоронців.

Міліціонери відреагували оперативно. Вони зв'язалися з працівниками банківської установи, а ті, в свою чергу, заблокували кошти, які були перекинуті з платіжної картки тернополянки на інший рахунок. Втручання правоохоронців залишило шахрая ні з чим.

Співробітники органів внутрішніх справ вкотре застерігають краян бути пильними і не довіряти незнайомцям, які телефонують і запевняють про можливість втрати коштів. У жодному разі не надавайте нікому інформацію про номери і коди доступу до банківських карток.

Якщо у вас виникають якісь підозри щодо неправомірних дій співробітників банку, то краще зателефонувати на «гарячу лінію» фінансової установи й поцікавитися, чи проводять вони якісь операції, або ж навідатися до найближчого відділення вашого банку.

Коли ж сталося так, що ви вже потрапили у тенета шахраїв, не зволікайте і одразу повідомляйте про це правоохоронцям.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: За кошти міжнародної ...

КОМЕНТАРІ