В Чернівецькій області рятувальники та волонтери проводять роз’яснювальну роботу серед дітей.

В Чернівецькій області рятувальники та волонтери проводять роз’яснювальну роботу серед дітей.

14.02.15 14:28 0 645
Щоб з акцентувати увагу людей на важливості знання основних правил безпечної поведінки рятувальники проводять різноманітні роз’яснювальні заходи. Так, 12 лютого Буковинські рятувальники провели із вихованцями Чернівецької спеціальної загальноосвітньої школи № 3 роз’яснювальний захід,

під час якого навчали дітей правилам поведінки в умовах надзвичайних ситуацій техногенного характеру та практично відпрацювали порядок проведення евакуації школярів із навчального закладу.

За командою директора школи пролунали три тривожні дзвінки. Вони сповістили персонал та учнів про виникнення надзвичайної ситуації та про початок екстреної евакуації. Діти організовано покинули приміщення та вийшли на вулицю. Після виходу з приміщення школи всі зібралися у внутрішньому дворі, де рятувальники детально роз’яснили вчителям та учням правила проведення евакуації.

Далі до рятувальників долучилися представники Червоного Хреста, які продемонстрували дітям основні прийоми надання першої домедичної допомоги, діти з цікавістю спостерігали за діями інструкторів та з великим бажанням долучалися до практичних занять.

«Ми завжди намагаємося залучати різних фахівців до проведення роз’яснювальної роботи з нашими вихованцями, адже коли діти самі спробують виконати певні дії та почують поради рятувальників це дасть можливість краще запам’ятати ті правила, що ми їх навчаємо»,- розповідає директор Чернівецької спеціальної ЗОШ № 3 Ольга Добржанська.

Прес-служба ДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ